Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Bağıra bağıra geldi

Çekirge bir sıçradı, iki sıçradı, üçüncüde tuş oldu. Sonunda Galatasaray'a cezayı Ankaragücü hezimet bir skorla kesti. Hikmet Karaman 90 dakika boyu maçı kenardan takımıyla oynadı ve sürekli uyarıda bulundu. Rijkaard iki eli cebinde takımının çaresizliğini izlerken oyuna taktik anlamda hiç müdahale etmedi. Hikmet Hoca taktik anlamında Rijkaard'ı fena mat etti. Rijkaard da "Bükemediğin bileği öpeceksin" diyerek maç sonu rakibini kulübesinde kutladı.
Galatasaray, Ankara'da kazanamazdı. Haftalardır sallanıyorlardı, yenilgi "Geliyorum" diye bağırıyordu. Rijkaard tehlikeyi görüyor ama sorunu psikolojik motivasyonla aşmaya çalışıyordu. Zihinsel olarak dibe vuran Galatasaraylı futbolcular, Ankaragücü önünde fiziksel olarak da tükendiklerini gösterdiler. Galatasaraylı oyuncuların beyinleri, maç boyunca ayaklarına hükmetmedi. Öyle ki; Arda, Sarp, Aydın, Nonda, Baros girdikleri pozisyonlarda beyinayak uyumsuzluğu ve güç yetersizliği yüzünden boş kaleye topları vuramadı.
Galatasaray'da oyun disiplini, yardımlaşma hiç yoktu. Oyuncuların akordu öylesine bozulmuş ki; izleyenlere keyif veren ayağa isabetli pas organizasyonu ve takım ruhu kayıptı.

LİNCOLN ELANO'DAN İYİYDİ
Her maça aynı taktikle çıkamazsın. Bazı maçları önde basarak kazanırsın, bazen de bekleyerek, kontraya çıkarak lehine çevirirsin. Ankaragücü maç boyu bekledi. Savunmasını öne çıkarmadı. 34 yaşındaki Ceyhun, bir maestro gibi Metin Akan'a, Hürriyet'e mükemmel final pasları attı. Rijkaard'ın dediği Elano 60 dakika sahada yürüdü, tek olumlu pas atmadı, sürekli rakiple didişti. Gelen gideni aratırmış; Lincoln beceri ve zeka olarak Elano'yu üçe beşe katlar. Lincoln'u yönetemeyenler havasına girmesinler. Hala iddia ediyorum; Arda ile Elano aynı anda oynamaz. Oynadığında Arda oyundan düşüyor. İki not: 1- İki motorlu Sabri olmayınca savunma kademe anlayışında delik deşik oldu. 2- Servet kafasına göre ve çok riskli oynuyor.
Topla ileri çıkmayı deneyince geri çabuk dönemiyor.
Yorulduğu için rakibi kontrol edemiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA