Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Herkes milli olamaz

Biri elime kağıt kalem verip, "Yaz bakalım, Dünya Kupası grup eleme maçlarında hangi takımlarla eşleşmek istersin?" deseydi inanın bu kadar kolay bir grup oluşturamazdım.
Hele hele EURO 2008'de "Gönüllere taht kuran" Milli Takım'ı gördükten ve Dünya Kupası grubundaki takımlara baktıktan sonra benim ve Türkiye'deki her kesimin ortak görüşü, "Türkiye, İspanya'nın ardından ikinci olur" şeklindeydi.
Biz ne yaptık? Zorları kolaya çeviren, mucizelere imza atan bir Milli Takım olarak kolayı çıkmaza çevirip "Güney Afrika'ya nasıl gidilmez?" dersi (!) verdik.
Dünya Kupası'na katılmayı 44 yıl bekleyen bir ülke olarak bu treni ilk kez kaçırmıyoruz. Ben; bu kadar yetenekli bir jenerasyona sahip olmamıza rağmen üst üste iki dev turnuvaya katılma alışkanlığını kazanamamıza üzülüyorum. Yani istikrarımız yok. Bunun nedenlerini ve çözümlerini araştırmak yerine ülke insanımızın kolaycı anlayışıyla şimdi topyekün "Suçlular ayağa kalksın hesap versin" diyeceğiz.. Bugünden itibaren yoğun bir biçimde tek kişinin üzerine odaklanıp, "Terim'in istifasını" tartışacağız. Brüksel'de tribünlerden bu sesler yükseldi hatta saldıranlar bile oldu. Bunu Mustafa Denizli'ye, Şenol Güneş'e, Ersun Yanal'a da yaptık. Çözüm hoca göndermek ise gönderelim. Eğer, sorunların dibine inmezsek, yanlışların kaynağını bulamazsak, sistemli olamazsak daha çok hocalar getirip göndeririz. Çözüm için öncelikli 3 yol var.

PRESTİJİ KORUYAMADIK
1-Milli Takım'ı desteklemek için tribünlere gelenlere kulüp felsefesiyle hareket etmemeyi öğretmeliyiz. 2-Milli Takım'a gelen oyuncular, kulüp takımlarına döndüklerinde, "Başları ağrıdığında kurtuluş kapısı" olarak gördükleri Milli Takım'ı unutmamalılar. 3-Milli Takım'a oyuncu seçerken duygusal davranılmamalı. Her oyuncu Milli Takım oyuncusu olamaz. Belçika maçına gelince; Bosna'nın 2-0'lık galibiyetinden sonra bu maçı oynamak zihinsel ve motivasyon olarak zordu. Zaten oynayamadık. Kaleci Volkan dışında aklıyla oynayan yoktu. Tamamı lejyonerlerden kurulu hedefinden erken kopmuş Belçika takımı erken golü bulunca, ayarı, dümeni bozuk Milli Takım karşısında çok rahat oynadı, çok rahat pozisyonlar buldu. Biz öylesine dağınık ve şuursuzduk ki; prestijimizi koruyacak mücadeleyi bile sahaya yansıtamadık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA