Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Doğrular ve yanlışlar

Sakat ve cezalı oyuncuların çok olduğu dönemde ve derbi sonrası yaşanan moral bozukluğunda Galatasaray'ın Sivas'la oynaması büyük şans oldu. Eski dirençli gücünü kaybetmiş, takım olma özelliğini yitirmiş, birbirini tamamlamayan oyunculardan kurulu Sivas karşısında Galatasaray topa hükmederken zorlanmadı, oyunun kontrolünü hep elinde tuttu. Abdurrahman ve Hayrettin gibi iki bekten yoksun Sivas'a karşı Galatasaray kanatları, Arda-Sabri, Kewell-Balta ikilileriyle akıllı kullandı. Bu organizasyona Barış da sık katkı sağladı. Dirençli, mücadeleci, istekli, arzulu, coşkulu Galatasaray'ın maçı kazanmasında Rijkaard'ın orta sahayı Barış-Sarp-Topal üçlüsünden oluşturmasının payı büyüktü. Bu üçlü sürekli takıma mücadele ruhu pompaladı, Galatasaray'ın ayakta dirençli olarak kalmasını sağladı. Topal savunmanın önünde disiplinle oynarken yerini hiç terk etmedi ve Gökhan-Servet ikilisini rahatlattı. Sarp ve Barış orta alanda salıncak gibiydi. Savunmaya yardıma geldiler, hücuma da destek verdiler, Barış- Sarp-Topal üçlüsü öylesine çalıştı ki; Kewell, Arda, Nonda üçlüsünün destek için geriye gelmelerine bile gerek kalmadı. Özellikle Sarp maestro gibi oynadı, kenarlara dikine çok isabetli paslar attı.

3 MOTORLU SABRİ
Bu üçlünün performansını gördükten sonra Rijkaard her halde "Barış, Sarp ve Topal'ı derbide nasıl oynatmadım?" diye pişmanlık duyuyordur. Derbide, Daum'un ezberini bozacak hiçbir hamle yapmayan, kendi ezber kadrosunu Daum'un eline koz veren, Keita ve Arda'nın kenarlarda etkisiz kalmasına seyirci kalan, bu iki oyuncunun pozisyonunu değiştirmeyen Rijkaard, Sivas maçında oyuna elini doğru zamanda soktu. Rijkaard sadece Sarp-Topal- Barış üçlüsünü orta sahaya koyarak doğruyu yapmadı; Nonda'yı çıkarıp Uğur'u oyuna aldığında Sabri'yi ileri itmesi, Kewell'ı santrfora koyması ve Arda'yı sola çekmesi akıllıcaydı. Hakan Balta toparlandığını sadece iyi oynayarak göstermedi, haftalardır yapmadığı kanat bindirmelerini de yaptı.
Sabri adeta üç motorla oynadı, bek olarak görev yaptığı dakikalarda sadece savunma anlayışı içinde olmadı, cezalı partneri Keita'nın da görevini üstlendi.
NOT: İlk yarı bitene kadar Baros yok. Nonda süper bir profesyonel ama fizik gücü, temposu kalan maçlarda Galatasaray'ı taşımaya yetmez. Rijkaard, Kewell'ı da ikinci santrfor olarak hazırlamalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA