Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Altın tespihin uğuru ilk maçta tuttu

Galatasaray Başkanı Polat, Diyarbakır'da hediye edilen altın tespihin uğurunu duyunca "Uğuru bugünkü maçtan başlasın" temennisinde bulundu. Sarı-kırmızılılar pek de iyi oynamasa da sahada üç puanı alırken Polat tespihi elinden hiç düşürmedi

Galatasaray'ın Diyarbakır deplasmanında ev sahibi ekibin başkanı Çetin Sümer, misafirleri olan sarı-kırmızılı kulübün yöneticileriyle yakından ilgilendi. Maç günü sabah 10:30'dan akşamüstü 16:30'a kadar beraberdiler. Önce Hasanpaşa Hanı'na kahvaltıya gidildi. Sümer, otelden 600 metre mesafedeki hana "Arabayla gidelim" dedi ama Polat yürümek istedi. Yolda vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Polat, hiçbir fotoğraf talebini geri çevirmedi.

YER SOFRASINDA KAHVALTI
Hana gelince ayakkabılar çıkarıldı.
Polat, yer sofrasındaki kahvaltı öncesi hediye edilen Diyarbakırspor kaşkolunu bütün tur boyunca çıkarmadı. Bütün konuklara poşu hediye edildi. Başkanın yakın arkadaşı Samim Baki'ye yöresel kıyafetler giydirildi. Burada Polat ile Sümer arasında ilginç bir diyalog yaşandı.
Polat hediye edilen tespih için Sümer'e "Altın kaplama mı?" diye sordu. "Evet" diyen Sümer ekledi: "Uğurludur o tespih."
Polat'ın "O zaman koluma takayım. Uğuru burada başlasın" sözlerine Sümer "Yapma başkan! Bizim de puana ihtiyacımız var" yanıtını verdi. Polat'ın "Biz de misafiriz. Bu kadar güzel ağırladınız. Yarıda kalmasın. Puanları alıp gideriz" sözleri sahada gerçekleşti. Galatasaray kötü oynamasına rağmen, belki de tespihin uğuruyla (!) kazandı.
Handan çıkışta "Bütün dinlerin buluştuğu yer" denilen Ulucami'ye gidildi. Buradaki ilk güneş saatinin önünde 13:05'te fotoğraf çekilirken Polat "Ben bir tek 20:45'i bilirim" dedi.

TAVŞANLARA MARUL SERVİSİ
Grup, Ulucami'den Gazi Köşkü'ne gitti. Atatürk'ün 1915'te kolordu komutanıyken 11 ay boyunca kaldığı köşk 1937'deki ziyaretinde sahiplerinden satın alınmış. Özel duvar taşları doğal klima etkisine sahip olan köşkün duvarları yazın dışarıda sıcaklık 45 dereceyken içerisinin serin olmasını sağlıyor. Şimdi müze olarak kullanılan binanın bahçesinde çiğ köfte ve ayran servisi yapıldı. Semaverle çay geldi. Bütün misafirler bahçedeki tavşanlara marul yedirdi.
Köşkten sonra evlerinde ziyaret edilen iki yetim çocuğa Galatasaray formaları hediye edildi; çeşitli yardımlar yapıldı. Buradaki karşılıklı "Cimbom" ve "Diyarbakır" tezahüratları çok anlamlıydı. Her isteyenle kadın-erkek, çoluk-çocuk resim çektiren, bu yüzden Gazi Köşkü'nde neredeyse hiç oturamayan Polat ve ekibi, evleri ziyaretlerinde de hiçkimsenin talebini geri çevirmedi. Yanlarına gelen bütün Diyarbakırlılar'ın dilinde "Arda'yı çok seviyoruz başkan" cümlesi olması dikkatlerden kaçmadı.
Sonraki durak Diyar Galleria idi. Önce Diyarbakırspor'un mağazası ziyaret edildi. Adnan Polat aldığı formayı Sümer'e imzalattı. Sonra Galatasaray Store'a geçildi. Otelden önceki son durak Cimbom Kıraathanesi idi. Alçak taburelere oturdular. Çaylar geldi. Yaşlı bir Diyarbakırlı, Polat'a sarma sigara hazırladı. Çok sigara içen Polat bile iki nefes sonra "Amma sertmiş. Bunu nasıl içiyorlar" dedi.
Otelde önce Kayseri-Sivas sonra da Banvit-Galatasaray maçlarını izleyen Polat, son olarak U- 17'lerin Kolombiya sınavını takip etti. 90'da yenen golle yıkılan Galatasaray Başkanı, uzatmaları da seyretmek istedi. Ama "Geç kalırız" uyarısı üzerine 18:50'de otelden ayrılıp stadın yolunu tuttu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA