Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Bu bir sabotaj mı?

Galatasaray'da gündem basketbolda yaşanan skandal. Artık skandal mı, dersiniz, fiyasko mu, rezalet mi? Bu, 104 yıllık süreçte Galatasaray camiasının yaşamadığı, kimsenin aklından bile geçmeyecek megarezalettir. Galatasaray'ın akil adamları, eski başkanları, eski yöneticileri herkes "Bunun bedeli ödenmeli" diyor. Galatasaray yönetimi önce konuyla ilgili görünen dört profesyonelin görevlerine son verdi. Hem de zehir zemberek bir açıklama yaparak... Olayı "Bütün Galatasaraylılar için bir utanç" olarak niteleyen satırlarda görevlerine son verilen teknik ve idari kadro için de "Galatasaraylılık'tan nasibini alamamış" ifadesini kullanarak...
Bu gelişmeyi Başkan Yardımcısı ve Erkek Basketbol Şubesi Sorumlusu Yiğit Şardan'ın istifası izledi. Sorumsuz yetkili olmayacağının bilincindeki Şardan'ın istifasını alkışlıyorum.
"Şubenin yetkisi bendeyse, bütün sorumluluğu da bana aittir" dedi ve örnek olacak bir davranışa imza attı. Şardan'ın istifası, dünkü yönetim kurulu toplantısında kabul edilirken, bir de şu karar alındı: Olayın sorumluları içinde Galatasaray Spor Kulübü üyesi olanlar, Disiplin Kurulu'na sevk edildi.
Bu gelişmeler yaşanırken görevden alınan antrenör Okan Çevik, yaptığının büyük bir hata olduğunu kabul ettiği açıklamasında hazırlık maçı da olsa, uluslararası boyutu olan karşılaşmayı kazanmak için Tufan'ın formasıyla Cemal'i oynattığını belirtti. Bu açıklama kimi tatmin etti?

KARİYERİNİ NEDEN RİSKE ATTI?
Galatasaray Avrupa'da hem de resmi olarak birçok maç kazandı; birçok maçı da kaybetti.
Zaten adama sormazlar mı, "Amacın sadece Almanya'da maç kazanmak ise neden Cemal'i başkasının formasıyla oynattın? Neden bu sahtekarlığı resmi kağıtlara 'Cemal Nalga cezasını tamamladı' demek için taşıdın?" diye...
Anlamsız bir hazırlık karşılaşmasını kazanmak, Galatasaray'ın bugün yaşadığı skandalın yanında nedir ki? Görevlerine son verilen teknik ve idari kadrodaki sorumluların hepsi okumuş, eğitimli, kültürlü insanlar. Üstelik dördünün üçü Galatasaray Lisesi mezunu. Galatasaray camiasının örf ve adetlerini çok iyi biliyorlar. Günlerdir kendi kendime soruyorum; bu kişileri böyle bir sahtekarlığa iten unsur nedir?
Bu sorunun yanıtını bir türlü bulamıyorum. Ama Okan Çevik'in yaptığı açıklama da beni ikna etmiyor. Bir insan hem de bayan takımıyla Avrupa Kupası'nı kazandıktan birkaç ay sonra kariyerini neden riske atar? Bunu yapabilmesi için ya aklını yitirmiş olması, ya da şuur kaybı yaşaması gerekir gibi geliyor bana.

BAŞKAN OLMA İHTİMALI YOK!
Diyelim Almanya'da büyük bir hata yaptın; Cemal'i Tufan olarak oynattın. Türkiye'ye dönüşte iki hazırlık maçı daha alırsın, Cemal'ın cezasını tamamlarsın. Bunu yapmıyorsan, akla iki ihtimal gelir: Ya Almanya'daki sahtekarlığı bilerek yaptın ve 'Kimse uyanmaz' sandın. Ya da Galatasaray'ı sabote ettin. Neden bu ifadeyi kullanıyorum? Çünkü yapılan bu hata sonrası Galatasaray hem büyük bir imaj kaybı yaşadı hem de geleceğiyle ilgili çok önemli projelere başarıyla imza koyan değerli bir genç yöneticisini kaybetti.
Yiğit Şardan belki de Adnan Polat sonrasındaki dönemde başkan adayı olacaktı. Ama bu ihtimal artık tamamen ortadan kalktı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA