Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Geciken hamleler

Elano'nun ilk onbirde oynaması için önce takım arkadaşlarının güvenini kazanması gerekir. Ribery, Galatasaray'a geldiğinde önce takım arkadaşlarına kendini kabul ettirmişti. Hakan Şükür Ribery için, "Balık gibi ele avuca sığmıyor, müthiş futbolcu" yorumunu yapmıştı.
Elano bu fizik gücüyle ve çakılı oyun anlayışıyla, sorumluluk taşının altına elini sokmayarak, kaçak oynayarak, ikili mücadeleye girmeyerek Galatasaray'da forma giyemez.
Çünkü Galatasaray, Manisa kalesine yüklendiğinde sürekli Kewell'ın bölgesinden hücum etti. Rijkaard talimatlarını takıma Kewell'la yolladı. Kewell takımın oyun lideri gibi oynadı. Müthiş çalıştı, kanat değiştirip golü attı. Galatasaraylı hiçbir oyuncu "Elano'nun bölgesinden oynayalım" düşüncesiyle hareket etmedi. İyimser gözle bakarak, Elano'nun Brezilya Milli Takımı'nda sağ tarafta oynadığını, Galatasaray'da ise ortada veya solda oynadığı için verimli olmadığını söylüyordum.
Rijkaard nihayet Manisa maçında Keita'yı kesip Elano'yu sağda oynattı ama yine verim alamadı. Çünkü Brezilyalı oyuncunun koşacak, mücadele edecek hatta ayakta duracak hali yoktu. Ayhan'ın oyundan çıkarken gösterdiği tepki doğruydu, çünkü ilk çıkması gereken oyuncu Elano'ydu. Futbolcu kendinin ya da başka oyuncunun saha içinde nasıl oynadığını görüyor. Üstelik Ayhan iyi oynuyor, top tutuyor ve yerini kaybetmiyordu.. Linderoth girdikten sonra Ayhan'ın görevini yapamadığı için orta sahada oluşan boşluğu Manisalı oyuncular çok iyi kullandı ve Galatasaray'ın üzerine kolay gelmeye başladı.
Rijkaard 70 dakikada sabrederek bence Elano'ya fazlasıyla şans verdi.

AYHAN'IN ÇIKMASI HATAYDI
G.Saray karşısında fizik ve mücadele gücü müthiş bir Manisaspor buldu. Temposu yüksek, kaliteli bir oyun izledik. Manisa oyun disiplininden hiç kopmadı. G.Saraylı futbolcular rakip kaleye yüzlerini dönmekte zorlandı. Manisa sahanın her yerine bastığı için G.Saraylı oyuncular ayağa isabetli pas oyununu sahaya yansıtamadı.
G.Saraylı oyuncular liderlik konusunda eline geçirdiği fırsatı harcadı. Rijkard'ın, Keita'yı geç geldiği için disiplin adına yedek soyundurması ne kadar doğruysa, Elano'yu erken oyundan almaması ve Ayhan'ı çıkarması büyük hataydı.
Bu yanlış ve geç hamlelerin bedelini G.Saray ödedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA