Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Neeskens iyi bilir

80'li yıllarda Avrupa'yı kasıp kavuran bir Ajax takımı vardı. Cruyff'lu, Haan'lı, Krol'lu, Neeskens'li, Rep'li Ajax, önüne geleni eziyordu. Efsane takım tüm kupalara ambargo koymuş, 3 yıl üst üste Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı kazanmış, Süper Kupa'yı da müzesine taşımıştı.
Efsane Ajax'ın teknik patronluğunu ünlü Romen hoca Stephan Kovacs yapıyordu.. Ajax'ın yıldızları sadece sahada değil; özel yaşamlarında da fırtına gibi esiyordu. Hem de kural tanımadan...
Bir gün Hollandalı gazeteciler Cruyff ve arkadaşlarını "Oturak Alemi"nde kıstırdı.. Olay Hollanda'da ardından Avrupa'da da manşetlere oturdu.. Ancak Ajax kulübünden hiç tepki yoktu.
Medya, antrenmana her zaman bisikletle giden Kovacs'ın önünü kesti. "Hesap ver" şeklindeki sorular yağmur gibiydi. Büyük sakinlikle soruları dinleyen Kovacs'ın verdiği cevap, Hollandalı gazetecilerin ağzını açık bıraktı:
"Futbolcuların özel yaşantısı beni ilgilendirmez. Ben sahadaki performansa bakarım." Kovacs'ın futbolcularını asıp keseceğini sanan medya, bu açıklama karşısında önce şaşırdı, sonra da çark etti. Ve manşetlere bu kez şu başlıklar çıktı:
"Ajax'ta içki, kumar ve kadın serbest.."
"Futbolcular, 'İstediğimizi yaparız, sahada oyunumuzu oynarız' diyorlar"
O dönemde yaşananların canlı şahidi Neeskens şimdi Galatasaray'da Rijkaard'ın yardımcılığını yapıyor.
Kovacs'ın tavrına ben de katılıyorum. Gazetecilik yaşamımda asla "Paparazzilik" yapmadım. Dedikodu yazarlığına soyunmadım. Hep haberin peşinde koştum. Futbolcunun özel hayatına girmeyi düşünmedim. Girilmesine de karşıyım.
Adı üzerinde: Özel hayat. Sonuçta; Cruyff ve arkadaşları, hem çılgınca yaşadılar hem de futbol oynadılar ve aldıkları kupalarla efsane oldular.

SAHADA SÜRÜNÜYORLAR

Anlattığım bu olaydan Galatasaraylı oyuncuların da ders çıkarmaları gerektiğini düşünüyorum.
Eğer Galatasaraylı oyuncular, Cruyff ve arkadaşları gibi "İstediklerimizi yaparız; sahada da futbolumuzu oynarız" diyorlarsa ve sahada gerektiği gibi futbol oynayarak kazanıyorlarsa kimse söz edemez.
Ancak diledikleri gibi yaşadıktan sonra Manisa ve Bursa maçlarındaki gibi sahada yürürlerse, hatta sürünürlerse daha çok yenilgilerle tanışırlar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA