Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Keita mutlaka

Galatasaray da Fenerbahçe gibi Türk futbol tarihine geçip Avrupa'da grubundan lider çıkmayı garantiledi. Manisa ve Bursa maçlarındaki puan kayıpları ve kötü futboldan sonra Panathinaikos'la oynamak çok zordu. Rijkaard, "Özgüvenimizi geri almak için kazanmak zorundayız" demişti. Galatasaray çok iyi oynamadı ama takım olarak iyi mücadele etti.
Galatasaray, Yunan rakibiyle kıran kırana sıkı bir maç oynadı. Rakibin kaptanı tecrübeli Karagounis, Galatasaray'ı gerimli bir ortamın içine çekmeye çalışan hareketler yaptı. Düşerken, Topal'a, Sarp'a tekme attı. Bu oyun tarzını Yunanistan Milli Takımı, EURO 2004'te Portekiz'de uygulayarak rakiplerini sinirlendirmiş, sindirmiş ve yaptığı akıllı savunma ile şampiyon olmuştu.
Panathinaikos da ilk yarı uyguladığı disipline dayalı alan savunmasıyla Galatasaray'ın orta alanda top yapmasına fazla izin vermedi. Oyunu yönetmekle görevli Elano yeterince topla buluşamadı. Bunun nedeni, Galatasaraylı oyuncuların henüz Elano ile oynama alışkanlığını kazanamamasıdır. Galatasaray rakibi göbekten delemeyince kanatlara yüklendi. Kewell saman alevi gibiydi. Sabri'nin desteğiyle Arda sağda bireysel beceriyle etkili olmaya çalıştı ve oldu. Galatasaray'ın tek ciddi atağında Arda'nın 42'de üç rakipten söke söke alıp pasa dönüştürdüğü topu Barış gole çeviremedi.
İkinci yarının başında Galatasaray, Panathinaikos'a önde baskı yapınca golü buldu. Arda'nın ortasında Nonda'nın indirdiği topa Sarp vurdu. Gilberto'ya çarparak ağlarak giden top şans golü idi. Sarp, hem Galatasaray'ın en çalışkan oyuncusuydu hem de buluştuğu topları kanatlara isabetli aktardı. Zan sakatlanınca savunmaya geçen Topal hatasız oynadı. Savunmadan etkili ve isabetli toplar kullandı.
Servet "Yetişirim" rahatlığı içinde rakibine yakın oynamıyor. Bu çok büyük risk. Servet'in bu rahatlığından Galatasaray golü yiyordu.
Rijkaard değişikliklerin ikisini zorunlu yaptı. Ama Elano'yu daha erken çıkarmalıydı. Keita'yı cezalandırmak Galatasaray'ı cezalandırmaktır. Keita girdikten sonra Yunan ekibini sol tarafı koridor oldu. Keita, Galatasaray'ın hücum gücüne çabukluk ve zenginlik getirdi. Ayrıca yaptığı fantastik çalımlarla tribünleri de coşturdu. Keita oynayınca Sabri de rahatlıyor ve hücuma birlikte etkili çıkıyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA