Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Rüyadan kabusa

Galatasaray adına dramatik bir gece oldu. Maç oynanmadan önce Belediye'nin eksiklerini de düşünürsek herkes "Galatasaray rahat yener ve lider olur" görüşündeydi. Evdeki hesap çarşıya uymadı. Galatasaray "Liderliği kucakladım" dediği rüyası, +94'te yediği golle kabusa dönüştü.
Altını çiziyorum; Hüseyin Göçek çapsız bir hakem. Kötü maç yönetti. Verdiği ters kararlarla oyunu çileden çıkardı. Tribünleri öfkelendirdi, Galatasaraylı oyuncuları çıldırttı.
Bu hakem, geçen yıl Kadıköy'de Galatasaray'ın çanına ot tıkamış, derbiyi yanlı olarak yönetmişti. Peki hakem kötü de, hırsızın hiç mi suçu yok? Bence kaçan liderliğin başsorumlusu Rijkaard.
Kadro seçimlerinde yaptığı hatalarla Galatasaray'ın akordunu bozdu.
Başkan Adnan Polat geçen sezon, "Sezon sonunda transferi Arda'ya göre yapacağız. Takımı Arda'nın etrafına kuracağız" demişti.
Arda da oyun liderini üstlendiği tüm resmi maçlarda göbekte oynarken 5 gol atıp 15 gole asist yaptı. Rijkaard, Elano'ya yer açmak uğruna Galatasaray'ın keyif veren oyun anlayışına darbe vurdu.
Galatasaray'ı rakip kaleye Keita ve Baros çabuk taşıyordu. Baros sakatlandıktan sonra bunu yapacak silah Keita'ydı ama Rijkaard onu kulübeye mahkum etti.

ELANO YARARSIZ
Elano, Belediye maçında sahada kaldığı süreç içinde uzun ve etkisiz toplar atarken iki tane yüzde yüz gol kaçırdı.
Hani bu Elano toplara iyi vuruyordu.
Brezilyalı ikili mücadelelerde topa ayağını bile sokmadı. Neden? Çünkü önünde bir Dünya Kupası var "Aman sakatlanmamayım" diyor. Elano bu kafayla Galatasaray'a yarar sağlamaz.
Galatasaraylı oyuncular kesinlikle "Liderlik stres yaratıyor" demesin. Galatasaray'ın yerli, yabancı oyuncularının hepsi Milli Takım'da oynuyor, değil mi? Hepsi kaliteli ve uluslararası tecrübesi yüksek oyuncular topluluğu değil mi?.
Böyle bir takım nasıl son 10 dakikada oyunu tutmasını bilmez? Nasıl gereksiz panik yapar? Bu telaşa kulübe müdahale etmez mi? Arda gibi top tutan ve rakipten iki kişiyi kendine bağlayan bir oyuncu çıkar mı?
Bunların hepsini Galatasaraylı oyuncular ile Rijkaard yaptı ve liderliği göz göre göre kaybetti.
Bunca eksiğine rağmen Galatasaray orjinli Abdullah Avcı ile öğrencilerini kişilikli cesaretli ve haddini bilerek sergiledikleri oyunlarından dolayı kutlarım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA