Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

G.Saray dondurdu

Rijkaard Graz'daki basın toplantısında şöyle demişti: "Bu maç sürekli oynatamadığımız oyuncularımızı görmek için iyi bir şans olacak. Onlardan kendilerini göstermelerini ve forma için arzulu olduklarını ispatlamalarını istiyorum." Kim bu oyuncular? Serdar Eyilik, Alpaslan ve Linderoth.. Bu üç oyuncuya Rijkaard'ın "kendinizi kanıtlayın" demesi biraz saçma olur.. Kadroyu görünce bu üç oyuncunun Galatasaray'daki oynama sürelerine baktım.. Alpaslan'ın ligde tek maçı bile yok. Alpaslan ön eleme maçlarından Tobol ve Talin'e karşı toplam 131 dakika oynamış. Serdar Eyilik de Tobol, Talin ve Netanya maçlarında 163 dakika forma şansı bulmuş, ligde de Sivas'a karşı 6 dakika oynamış. Serdar'ın toplam oynama süresi 169 dakikayı buluyor. Müzmin sakat Linderoth'ın istatiği şöyle: Tobol maçı: 33 dak. Netanya maçı: 61 dak. Türkiye Kupası'ndaki Buca maçı: 61 dak. Sivas maçı: 14 dak. Denizli maçı: 22 dak. Manisa maçı 22 dak. Lindertoh toplam 221 dakika forma giymiş.

SERVET'İN LAUBALİLİĞİ
Galatasaray, Graz maçına çıkarken 28 resmi maç oynamış, uzatmaları saymazsak ligde, kupada ve Avrupa maçlarında toplam 2520 dakika mücadele etmiş. Bu üç oyuncunun oynama sürelerini 28 maça göre değerlendirirsek sonuç "Devede kulak" olur. Bu üç oyuncu için Rijkaard'ın "Bazı oyuncular bu şansı iyi kullanmalı" sözü hatatır. Bu üçlünün sahada sadece görüntüleri vardı, futbolları kayıptı. Kaldı ki; Aydın ve Caner gibi fazlasıyla forma şansı bulan oyuncular da etkisizdi. Özellikle Aydın'ın kaçırdığı gol şaşırtıcıydı. Aydın zoru yaptı, rakipten topu çaldı ama boş kaleye atamadı. Neden? Aydın, vuruş öncesi rakibe ve kaleye değil topu bakıp vurduğu için golü kaçırdı. Birbirini tamamlamayan oyunculardan kurulu Galatasaray'ın iyi oynamasını beklemek hayalcilik olurdu. Maç boyu tüm yükü Barış, Keita, Ayhan, Servet ve Emre Aşık sırtladı. Galatasaray sürekli Keita'nın manadından yüklenmeye çalışınca Graz kolay önlem aldı. Rijkaard, "Dilerim namağlup ünvanımızı koruruz soğuk havada taraftarlarımızı futbolumuzla ısıtırız" demişti. Galatasaray futboluyla dondurdu, Servet'in laubaliği yüzünden yediği golle Avrupa'daki yenilmezlik ünvanını kaybetti.
Not: Maç dordurucu soğukta oynandı. Ama Graz'ın hiçbir iddiası olmamasına rağmen taraftarının tribünleri doldurması mükemmeldi. Bu görüntü dilerim bizim taraftarlarımızada ders olur.

BELKİ DE SON KEZ

ÜST TURA YÜKSELENLER

AVUSTURYA'DA KOBRA GÜVENLİK

ASLARDAN SADECE SERVET VE KEITA

BÜYÜK KAVUŞMA

MAÇTAN RAKAMLAR

BUGÜN DÖNÜYORLAR

11 MAÇ SONRA YENİLDİ

AYDIN'LATAMADI

GENÇLERİN YOLU UZUN

YEDEK ANAHTAR AÇMADI

MAÇTAN KARELER (Galeri İçin Tıklayınız)

GALATASARAY KARNAVALI (Galeri İçin Tıklayınız)


GALATASARAY GALERİSİ (Galeri İçin Tıklayınız)

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA