Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Maestro Özer

Fenerbahçe adına güzellikler gecesiydi. 6 haftadır takımına hasret kalan Fenerbahçe taraftarı, Sheriff maçıyla özlemini dindirdi. Gruptan lider çıkmayı garantilemiş Fenerbahçe, aldığı bu galibiyetle grubu rekor sayılacak 15 puan ile tamamladı.
Daum'un rotasyona gidip şans bulamayan oyunculara yer vermesi çok doğruydu. Rotasyonlu Fenerbahçe, temposu, yüksek mücadele gücü, hücuma dikine ve çabuk çıkışı ile göz okşadı. Futbolcular, Sheriff maçını ciddiye alarak, keyif vererek oynadı.
Özer, Semih, Uğur Boral ve Güiza'dan oluşan hücum hattının birbirleriyle yaptığı pas alışverişi çok uyumluydu. Uğur'un golde topa vuruşu mükemmeldi. Daum sezon başından beri Uğur Boral'a haksızlık ettiğini herhalde Sheriff maçında anlamıştır.
İlk yarıda maça damgasını vuran isim Özer oldu. Genç yıldız, enerjik yapısıyla "Ahtapot" gibi sahanın her yerindeydi. Savunmaya destek verdi, hücuma takımını çabuk taşıdı. En önemlisi topla buluştuğunda fantaziye kaçmayıp basit oynamayı tercih etti. Özer ayağındaki topu çabuk çıkarmasının yanısıra, verdiği paslardan sonra çakılı kalmadı; hemen boş alana koşu yaptı. Adeta bir futbol resitali sunan Özer, takımının maestrosu oldu.
Eğri oturup doğru konuşalım; Avrupa Ligi gruplarından lider olarak çıkan Galatasaray'la Fenerbahçe'nin kulübeleri arasında fark var. Fenerbahçe'nin kulübesi daha zengin. Futbolda yıldızlara çok önemli olduklarını sık sık hatırlatacaksınız ama vazgeçilmez olmadıklarını da hissettireceksiniz. Bu da ancak rekabetle olur. Ne yazık ki; rekabeti ikinci plana atan Daum'un bu tavrı yüzünden Fenerbahçe kulübesi bu zamana kadar Sheriff maçındaki parlaklığı hiç yansıtmamıştı.

OBRİGADO CARLOS
Futbolumuzdan rüya gibi gelip rüzgar gibi geçen bir Roberto Carlos izledik. Bu sempatik adamın gelişiyle birçok yabancı oyuncunun Türkiye'ye olumsuz bakışı değişti. Yabancı medyanın gözü Carlos sayesinde Türkiye'nin üzerinde oldu. Bizden biri gibi yaşadı ve davrandı. Sempatikliği, enerjisi, iş ahlakıyla alkış topladı ve birçok yerli oyuncuya örnek oldu. Türkiye'nin tanıtımına büyük katkıda bulundu.
Obrigado (Teşekkürler) Roberto Carlos... Türk sporseverler seni unutmayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA