Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Kalite farkı kazandı

Fenerbahçe tatile lider girdi. Zirveye baktığımız zaman ikinci G.Saray. Bu iki takım lige fırtına gibi girdiklerinde spor kamuoyunun ortak kararı, "F.Bahçe ile G.Saray ligi alır götürür" şeklindeydi.
Büyük puan farkları yaşanmıyorsa bu durumun suçlusu F.Bahçeli ve G.Saraylı futbolculardır. Çünkü ilk yarı maç seçtiler. Kazanması gereken maçlarda ciddi oynayıp kazandılar. "Nasıl olsa kazanırız" laubaliliğinde çıktıkları maçlarda puan kaybettiler.
Trabzon maçı da F.Bahçeli futbolcuların kazanmak için şartlandığı seçici bir maç oldu.
Daum da riske girmeyip elindeki tüm kaliteli, yıldız ve top kullanma becerisi yüksek oyunculardan kurulu kadroyu sahaya sürdü.
Kontrol hep F.Bahçe'nin elindeydi. Trabzon, rakibe geniş alan bırakmamak için orta alanı kalabalık ve savunmasına yakın tutarak oynadı. Fizik gücüyle de F.Bahçe'yi bozmaya çalıştı. Güiza maçın ilk 10 dakikasında girdiği pozisyonlardan birini gol yapsaydı maç erken kopardı.

AKILLI, SAKİN, DİKKATLİ
Emre-Alex-Özer-Santos, Trabzon'un orta alandaki kalabalıklığını yerden isabetli ve çabuk paslarla aşmaya çalıştı.
Gökhan Gönül kanat bindirmelerinde çok etkiliydi.
Güiza da Song-Egemen ikilisinin arkasına etkili koşular yaptı ve sonunda liderlik golünü attı.
Daum maç öncesi; "Trabzon önünde soğukkanlı davranıp iyi savunma yaparsak avantaj zamanla elimize geçer. Erken gol yemezsek geçen her dakika lehimize işler ve kazanırız" demişti. Daum'un planı saat gibi işledi. F.Bahçe savunmasını öne çıkarmadı. Bilica-Lugano ikilisi dikkatliydi.
Trabzon ile F.Bahçe arasındaki dev maça oyuncu kalitesi damgasını vurdu. F.Bahçe takım olarak uyumluydu ve maç boyu birlikte hareket ettiler. F.Bahçe kazanırken akıllı, sabırlı, sakin ve dikkatliydi.
Trabzon'u Alanzinho ile Gabriç sırtlamaya çalıştı. Serkan da çok çalıştı. Bu yenilgi Güneş'e mal edilemez. Çünkü takımı kendi oluşturmadı. Şenol Hoca, oyuncuları doğru yerlerinde oynatarak Trabzon'daki dağınıklığı toparladı. Şenol Hoca'nın tek yanlışı dökülen Colman'ı erken almamaktı.
NOT: İlk yarıda yardımcı hakemler kaldırdıkları ve kaldırmadıkları bayraklarla birçok maçın sonucuna etki etti. Trabzon'daki maçta yardımcı hakem Hüseyin Fidan'ın 6.dakikada gole giden Alanzinho'ya kaldırdığı yanlış ofsayt bayrağı büyük hataydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA