Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Rijkaard ile değişim

Galatasaray'ın 4'ncü dakikada 10 kişi kalan Orduspor'a karşı kupada aldığı farklı galibiyeti abartmamak lazım. Çünkü kadro kalitesi açısından iki takım arasında dağlar kadar fark var.. Ancak Galatasaraylı oyuncuların fizik ve mücadele gücünü, konsantrasyonu, disiplinli oynamalarını beğendim.
Geçen yıl Ocak'taki Antalya kampında Galatasaraylı futbolcular hazırlık çalışmalarını "Yağ satarım, bal satarım" modunda yapmışlar lig maçlarında da yürümüşlerdi.
Fizik güçlerine bakınca Galatasaraylı futbolcular için "Geçen yıldan ders almışlar" diyebiliriz. Bu olumlu fizik ve mücadele gücünün üç nedeni var:
1- 4 Ocak'ta başlayan ve 5 gün süren antrenmanlarda oyuncuların isteği, çalışma hırsları ve antrenman bitimi "Daha çalışmak istiyoruz" talepleri, tatilde kendilerine iyi baktıklarının ve kampa hazır olarak geldiklerinin göstergesidir.
2- At sahibine göre kişnermiş. Skibbe döneminde ortam, futbolcuların tekelinde ve kontrolündeydi. Rijkaard'ın futbolcularla oluşturduğu dünyada "sevgisaygı", "adalet-rekabet", "ağabey-hoca", "prensip-hoşgörü" üzerine kurduğu çatı Galatasaray'ın mücadele gücünü yansıtıyor.
3- Geçen 10 yılda Galatasaray'ın en önemli sorunu futbolcuların paralarının çok geç ödenmesi ve ödemelerde yerlilerle yabancılar arasında ayrım yapılmasıydı. Bu kronik hastalığı yönetim çözdü. Yapılan ödeme takvimi sayesinde futbolcular ne gün ne kadar para alacaklarını biliyorlar...

SAVUNMAYA TRANSFER ŞART
Maç gelince; İlk yarı golü erken bulmasına rağmen oyunu orta sahaya sıkıştırdığı için pozisyon üretmekten tıkanan bir Galatasaray izledik. Rijkaard'ın Nonda-Topal hamlesi, ikinci yarı üretkenlik getirdi. Caner ile Uğur'un Barış destekli kanatlardan yaptıkları bindirmeler göz kamaştırıcıydı.
Nonda önde top tutmaya başlayınca Galatasaray çok adamla hücum etme şansını yakaladı. İki gole asist yapan Caner'i Rijkaard'ın hücuma dönük oynatması doğruydu. Caner'den sol bek yaratmak hata olur. Caner bu formuyla Galatasaray'da rekabet ortamını kızıştıracak. Çünkü Sabri, Elano, Baros ve Keita kadroya katıldıklarında, forma savaşının iyice tırmanacağını düşünüyorum.
Rijkaard'ın "Transferlerin hala yapılamaması, ikinci yarı planlarınızı bozar mı?" sorusuna verdiği "Bilmiyorum. Bekleyip görmek lazım" cevabı ve yüzündeki ifadesi sitem doluydu.
Emre-Topal değişimine bakınca, savunmaya acilen bir oyuncu alması gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA