Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Zeki oyuncunun önemi

Futbolu zeki oyuncularla oynamak önemlidir. Çünkü zeki futbolcu pozisyon kaybetmemeyi, pozisyonunu kaybeden arkadaşının yerini doldurmayı, ne zaman pas vereceğini, ne zaman top süreceğini ve en önemlisi tek pası iyi bilir. Galatasaray'ın sahaya çıkan 11'i bu zeka parıltılarını sergileyeceklerden kurulu değildi. Yaratıcı olmayan bir orta saha, etkisiz Elano, yürüyen Jo ile Galatasaray, Fenerbahçe kalesinde çok etkili olamadı.
Rijkaard'ın sahayı sürdüğü kadro ve 4-4- 2 sistemi yanlıştı. İlk 10 dakikada Fenerbahçe çok rahat top kullanarak orta alanı elini kolunu sallayarak geçip Galatasaray kalesine gelince Rijkaard acilen 4-2-3-1'e dönüp dengeyi kurdu. Sarp-Elano-Topal üçlüsü pas dağıtımında etkili ve yaratıcı olamayınca Galatasaray hücuma çıkma konusunda tıkandı.
F.Bahçe, orta alanı Selçuk-Özer-Topuz üçlüsüyle akıllı kapadı. Özellikle Alex sahanın her yerine basarken sıkışan oyunu takımı adına tirbüşon gibi açtı. Galatasaray'da Elano güçsüzlükten Alex'in rolünü hiç üstlenemedi.

POLAT SÖZÜNDE DURMADI
Galatasaray sürekli Sabri-Keita ikilisinin ortaklaşa düzenledikleri bindirmelerle gol aramayı denedi. Giovani gibi hücuma dikine giden bir oyuncuyla oynamamak Galatasaray'ın eksikliğiydi. Keita'nın ve Giovani'nin getirdiği toplarda Jo hep yanlış pozisyon alınca Fenerbahçe savunması ortaları kolay karşıladı. Üstelik Galatasaray, Fenerbahçe savunmasından dönen topların ribaundlarını hiç alamadı.
Başkan Adnan Polat, Lincoln'u gönderdiklerinde "Bir daha Brezilyalı oyuncu almayacağız" demişti. Keşke sözünde dursaydı. Elano en iyi oynaması gereken maçta sahada yoktu. Rijkaard'ın kötü oynayan Elano'daki ısrarı büyük hataydı. Kadıköy'de derbiyi kaybetiren kaleci Franco, dün de evlere şenlik bir gol yedi. Çok büyük bir hataydı; ama bu bireysel bir hata. Anlık gelişme.
Kararını düşünerek veren Rijkaard'ın Fenerbahçe sadece uzaktan şutlarla etkiliyken Topal'ı çıkarıp, ısınırken bile 'Hazır değilim' diye bas bas bağıran Arda'yı sokması ve Elano'yu "Ön libero" yapması daha büyük bir hata değil mi? Üstelik; Selçuk'un şutunda zamanında basamayan da, top geçsin diye eğilen de Elano. Bu golle gelen yenilgi G.Saray'ı zirveden kopardı.
NOT: Hakem Cüneyt Çakır pozisyonlara çok yakın olmaya çalıştı. Hafif faullerde avantaja dönüşecek pozisyonları başına iş almamak için durdurdu. Ama Lugano'nun, Giovani'yi son dakikada formasından çekmesi penaltıydı. Çakır gördü ama diyet ödemek için penaltıyı vermedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA