Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Baros olsaydı...

Fenerbahçe yenilgisinden sonra Galatasaray taraftarları Haldun Üstünel'e duydukları üzüntüyü ve futbolculara yönelik kızgınlıklarını ifade eden bir mektup yollamıştı. Mektupta taraftarın öfkesi "Derbi gider, kupa gider, hayaller biter. Ruh gitmesin bize yeter" pankartının daha geniş açılımıydı. Sivas maçında futbolcuların "Ruhsuz" görüntüsü yine sahaya yansıyınca "Öfke mektubu" nun açılımı Diyarbakır maçında hep bir ağızdan ağır protestoya dönüştü. Taraftarların, "Söyleyin çok mu şey istedik. Formanın hakkını verin dedik. Yeri geldi 14 yıl bekledik, sizin gibi ruhsuz görmedik" söylemine destek veririm. Ancak Arda'ya yönelik, "Kimi sinema peşinde" tepkisine destek vermem. Çünkü Arda Galatasaray'ın evladıdır. Oynadığı her maçta Galatasaraylılık ruhunu sahaya hep yansıtmıştır. Her fırsatta,"Allah bana Fenerbahçe'de forma giymeyi nasip etmesin" diyen Arda için "Galatasaray ruhu taşımıyor" diye düşünmek vicdanen haksızlıktır. İnanıyor ve biliyorum ki; yaşanan başarısızlıktan dolayı en çok üzülen ve kahrolan Arda Turan'dır. Galatasaray taraftarı kaptanına sahip çıkmalıdır. Taraftarın suçladığı Jo, Galatasaraylı olamaz. Alınması hataydı, bir ay sonra da gidecek. Galatasaray yönetimi taraftarın tepkisine kulak kabartıp, Neill, Baros, Keita gibi Galatasaray ruhunu taşıyacak oyuncuları transfer etmeli.

ZİRVEDE YALNIZ KALIRDI
Bu ortamda maçın teknik ve taktiğine girmek istemiyorum. Sadece 3 maddeyle devam edeceğim.
1-Taraftarın protestosu çok ağırdı. Atılan ilk golden sonra futbolcuların tribüne gitmeyip kulübenin önünde sarmaş-dolaş olmaları da taraftara karşı yapılmış bir protestoydu. Bu davranış bir hataydı. Yangına körükle gitmenin anlamı yoktu.
2- Galatasaraylı futbolcular bu maçı alıp bir daha izlesinler. Tribünlerdeki öfke pankartları ve protestolar Galatasaraylı futbolcuları müthiş etkilemiş. Florya'da bile görmediğim arkadaşlığı, kenetlenmeyi, yardımlaşmayı Diyarbakır maçında gördüm. Şimdi size "Daha önce neredeydiniz?" diye soruyorum. Bir protesto sizi "Akraba" yapıyorsa keşke her maç protesto edilseydiniz!
3-
Keita'nın, Baros'a attırdığı iki gol mükemmeldi. Baros'un attığı golleri ve çalışkanlığını görünce, Galatasaray için olmazsa olmaz olduğunu bir daha anladım. Baros sakatlanmasaydı, Galatasaray zirvede yalnız kalırdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA