Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Yüreğiyle oynamak

Galatasaray, Denizli deplasmanından tam 76 gün sonra dışarıda iki gol attı ve kazandı. Bu galibiyet zirve yarışının devamı açısından önemli ama oynanan dağınık ve kopuk kopuk futbol ile orta sahadaki zafiyet tam bir fiyasko. Galatasaray göbekte Elano-Mehmet Topal ikilisiyle Bursaspor önüne çıkar, Manisa'daki gibi halı saha mantığı ile oynarsa perişan olur. Sercan-Volkan Şen-Ozan İpek üçlüsü çabukluklarıyla Galatasaray orta sahasını delik deşik eder.
Bir gerçek var ki; Manisa korkmasa, golü bulduktan sonraki cesaretli oyununu oynasa, Reha Kapsal sonradan oyuna aldığı futbolcularla maça başlasaydı Galatasaray maçı kazanmakta zorlanır, belki de kaybederdi.
Galatasaray'a maçı önce Manisa'nın korkak oyunu, sonra da Kaleci Aykut, Balta, Neill, Keita, Baros, biraz da Arda'nın istekli olmaları kazandırdı. Galatasaray yönetimi Neill'ı "Bonservisi pahalı" diye sezon başı almadığı için herhalde pişmandır. Neill, dün "10 Numara" futbol oynadı. İkinci yarının başında rakiplerinin arasından sıyrılıp söktüğü topu hücuma taşıması ve Santos'la buluşturması ne kadar akıllı bir oyuncu olduğunun belgesiydi.
Galatasaray tribünleri "Sezar'ın hakkı Sezar'a" deyip yüreğiyle oynayan, tüm ikili mücadeleleri kazanan ve ayağındaki topları görerek isabetli pasa dönüştüren Neill'i büyük coşkuyla alkışladı. Yönetim Galatasaray ruhunu sahaya yansıtan Neill gibi yürekli ve mükemmel profesyonel olan oyuncuları transfer etmeli.

GAMSIZ ELANO

Garanti toplar dışında topa ayağını sokmayan Elano
, Neill'in yaptığı hareketi maç boyu yapmadı; sürekli kaçak döğüştü. Rijkaard'ın Elano'yu 90 dakika oynatması şaşırtıcıydı. Gelirken "İyi frikik atar, toplara iyi vurur" denilen Elano'nun bomboş durumda kaçırdığı gol gamsızlığının ve ciddiyetsizliğinin ürünüydü.
Baros
da gecenin en iyilerindendi. Rakip savunmayı sürekli tırmaladı, sürekli golü kovaladı, oyundan hiç kopmadı. Kırıklı sakatlık yaşamasına rağmen hiç ürkek değildi, topa ayağını sokarken "Ya sakatlanırsam" düşüncesi içinde olmadı. Arda'nın kaleye giden topunu takip edip gol yapması maç konsantrasyonunun üst düzeyde olduğunu gösterdi. Rakibine göstere göstere çalım atan Keita, final paslarında acele etmese Baros daha çok pozisyon bulurdu.
Not:
İsaac'ın ilk yarıda topla buluşup gol yaptığı pozisyon ofsayt değildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA