Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Zeki oyuncu farkı

Galatasaray Teknik Direktörü Rijkaard, Ocak ayında kulübün dergisine verdiği röportajda tercih ettiği oyuncu profilini şöyle tanımlamıştı: "Ben her zaman zeki oyuncuları tercih ederim. Çünkü zeki futbolcu, pozisyon kaybetmemeyi, pozisyonunu kaybeden arkadaşının yerini doldurmayı, ne zaman pas vereceğini, ne zaman top süreceğini ve ne zaman tek pas oynayacağını iyi bilir. Başarı yolunda futbolu zeki oyuncularla oynamak önemlidir."
Kadıköy'deki derbiyi oyun zekası, becerisi daha fazla oyunculardan kurulu Fenerbahçe kazandı. Beşiktaş sadece fizik gücüyle ağırlık koymak istedi.
Beceri ve akıl, fizik gücünü alt etti.
Beşiktaş'ın özellikle ilk yarı mahkum oynamasında Mustafa Denizli'nin çıkardığı savunma ağırlıklı kadronun etkisi de vardı. Orta sahayı oluşturan Fink-Toraman-Ernst-Köybaşı gibi üretken olmayan ayaklar yüzünden Beşiktaş, F.Bahçe kalesine ilk yarı tek olumlu atak bile yapamadı. Bobo hücumda tek kaldı. Tello isteksiz ve etkisizdi. Denizli'nin takımını hücuma dikine taşıyabilecek ve haftalardır iyi oynayan Holosko'yu 85 dakika kulübede oturtması şaşırtıcıydı. Türk futbolunda "Hücum futbolunu" ilk destekleyen ve Türk oyuncuların kafalarındaki korku prangalarını kıran Denizli'nin Alex'in golünden sonra oyuna eline sokmaması, Yusuf, Serdar, Holosko üçlüsünden ikisini ikinci yarı başında oyuna almaması bende hayal kırıklığı yarattı.

FİNAL SAMİ YEN'E KALDI
F.Bahçe'nin futbol profesörü Alex attığı akıl dolu golün yanısıra takımını mükemmel yönetti, doğru yerlerde pozisyon aldı, iyi top sakladı. En önemlisi, gergin geçecek derbilerde F.Bahçeli futbolcular nasıl oynayacaklarını biliyorlar. Seyirciyle bütünleşip rakibi gerilimin içine sokuyor, sinirlendiriyorlar. Gerilimde oynamayı bilmek bile bir akıl göstergesidir. F.Bahçe bir İtalyan ekibi gibi takım savunmasını doğru yapıyor. Birinci kural olarak rakibin yüzünü kendi kalelerine döndürmüyorlar. Bu organizasyonu da Emre yönetiyor. Futbolda, "Atan da, tutan da iyi olacak" diye bir kural vardır. F.Bahçe'nin atanı Güiza saç-baş yoldurttu. Tutanı Volkan, Keita'nın vuruşundan sonra Bobo'nun penaltısını da kurtararak F.Bahçe'yi iki derbide de sırtladı.
Fenerbahçe seyircisi, "Fener gol gol gol; şampiyonluk geliyor" diye takımını ateşledi. Şampiyonluk artık Ali Sami Yen'den geçiyor. Herhalde haftaya tüm Fenerbahçeliler Galatasaraylı olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA