Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Kışın yediğin hurmalar...

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki rekabette son dönemde dostluktan pek eser kalmadı; iş gerilime gitti. Yöneticiler de bu nefreti durdurma yerine, körükleme yolunu tercih ediyorlar.
Başarısız olmak gözlerini öyle korkutmuş ki; sorumluluk almak yerine sorumsuzca demeçler vermeyi seçiyorlar. Taraftar da buna kendini kaptırmış, ezeli rekabetteki galibiyeti şampiyonluğun bile önüne koyuyor. Üstüne "Ben şampiyon olamıyorsam rakibim de olmasın" diyebiliyor.
Pazar günü Fenerbahçeliler Galatasaraylı olacak; Galatasaraylılar'ın favori takımını Kasımpaşa-
Fenerbahçe maçının sonucu belirleyecekmiş.
Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı yener ve Galatasaray Bursaspor'a kaybetmezse, ipler Fenerbahçe'nin eline geçecek. Görünen o ki; Fenerbahçe'nin kendi göbeğini kendi kesme şansı yok. Şampiyonluk için Galatasaray'a ihtiyacı var. Hafta başından beri medyada çıkan haberlere göz atar ve dışarıdaki dedikodu fırtınasına tutulursak şu ifadelerle karşılaşıyoruz: "Galatasaray taraftarı Bursa'yı destekleyecek. Galatasaray öne geçerse ve Fenerbahçe de kazanmışsa seyirci olay çıkarıp maçı tamamlatmayacak." Bu senaryolara son yanıtı TFF Başkanı Sevgili Dostum Mahmut Özgener "Koca Galatasaray Bursaspor'a bilerek yenilir mi?" diyerek verdi.
Futbolda bazen duyguların önüne geçilemez. Çok uzağa gitmeden en yakın örneği vereceğim. Real Madridliler, Inter-Barcelona Şampiyonlar Ligi maçında İspanyol ekibini değil, İtalya temsilcisini tuttu. Bunu sadece taraftarları değil, futbolcuları (kaptanları Guti dahil) da dile getirdi.

İNGİLTERE NE YAPTI?
Euro-2008 grup elemelerinde Hırvatistan ile İngiltere çekişiyordu. Hırvatlar gruptan çıkmayı garantilemiş, İngiltere'ye de Rusya'yı geçmesi için son maçta bir puan yetiyordu. Hırvatlar İngiltere'de kazandı; finallere Rusya ile birlikte gitti; İngiltere evinde kaldı. Biz de Hırvatlar'ı çeyrek finalde penaltılarla eledik.
Kader bu ya! 2010 Dünya Kupası elemelerinde iki takım aynı gruba düştü. İngiltere ilk sekiz maçını kazandı; finalleri garantiledi. 9'uncu sınava Ukrayna'ya gitti. Kaybetmese Hırvatlar'a yarayacaktı. Ama Ukrayna'da İngiltere gruptaki tek yenilgisini aldı. Yine de gruptan lider çıktı. Ukrayna ikinci olup play-off oynadı. Bu kez Hırvatlar evde kaldı. İngiltere Ukrayna'yı yense, 10'da 10 yapacak, Capello ile futbolcular kariyerlerine altın bir sayfa ekleyecekti. Ama Rooney ve Lampard başta, tüm takım toplanıp Hırvatistan'ı nasıl alt edeceklerinin kararını verdi. İngiltere, fair-play açısından dünyanın 1 numarası değil mi? İşte burada futbolcunun duygularına ve kararlarına ne teknik direktör Capello ne de İngiltere Futbol Federasyonu gem vuramadı.
Mehmet Y.Yılmaz'ın 19 Nisan 2006 tarihli köşesindeki sözünü hem size hem kendisine hatırlatayım: "Kışın yediğin hurmalar, yazın mideni tırmalar."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA