Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Zeki oyuncu lazım

Yeni sezonun geç açılması nedeniyle ve sakatlık korkusuyla Fenerbahçe maçı hariç, rakipler Galatasaray'ın kendi gücünü test edebileceği takımlar değildi. Lorik Cana dışındaki yabancılar kampa geç katılınca çalışmalar tamamen yerliler üzerine oldu. Galatasaray'ın halen Avrupa'da marka değerini koruduğu için göçebe gibi kasaba kasaba dolaşarak sıradan takımlarla oynamak yerine "Turnuva kültürü"ne sadık kalması doğru olur. Bu kültürde statlar da seyirci de, ilgi de ve kazanılan para da farklı oluyor.
Galatasaray'ın Belçika dördüncü liginden Hasselt ile oynadığı maçın taktik analizine çok fazla girmeyeceğim. Rijkaard, oyun felsefesini geldiği gün "Amacımızı insanları mutlu etmek, onların izledikleri oyundan keyif almalarını sağlamak" diye açıklamıştı.
Galatasaray oynadığı dört zayıf rakibi de yenmesine rağmen izleyenlere keyif vermedi. Biliyorum ki; Rijkaard da mutlu olmadı. Transferin sonlanmaması, yeni yabancıların da geç katılması Rijkaard'ın ideal kadroyu kuramamasına neden oldu.
Bir gerçeği vurgularsak; yerli malzemenin Arda, Emre Çolak, Hakan Balta, Serdar Özkan, Sabri dışında oyun zekaları ve yaratıcılıkları sınırlı.
Rijkaard'ın "Zeki oyuncu pozisyon almayı, arkadaşının yerini doldurmayı, ne zaman pas vereceğini ve nasıl top süreceğini bilir. Futbolu zeki oyuncularla oynamak farklıdır" sözlerine yöneticiler kulak kabartmadı. Yaratıcılığı ve kapasitesi sınırlı oyuncuyu taktiksel açıdan eğitsen bile yeteneğini fışkıracak duruma getiremezsin. Rijkaard da halen bu sıkıntıyı yaşıyor ve karakteri gereği sabrediyor. Gelecek yeni yabancıların oyun zekası yüksek olursa G.Saray lige ağırlığını koyar.
Kampın yıldızı Arda Turan oldu. Arda oynadığı her maçta aklıyla, yaratıcılığıyla ön plana çıktı. Arda'nın yüksek zekasının Galatasaray'a daha fazla katkısı olması için çevresinde oynayacağı oyuncuların da oyun zekasının yüksek olması gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA