Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Yabancı farkı sonucu belirledi

Galatasaray'ın ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne başladıkları döneme baktığımız zaman yaşadıkları olumsuzlukları Bursaspor da yaşadı. Bursaspor'un Valencia'ya farklı kaybetmesini doğal karşılamak gerekir. Devler Ligi'nde tecrübe ve devamlılık kadar kadro kalitesi ve derinliği de büyük önem taşıyor. Eğer başarılı olmak istiyorsan güçlü kadro kuracaksın. Hele hele yabancı oyuncu transferinde "takım içi dengeler bozulmasın" diye hareket edersen "Ucuz etin yahnisi yavan olur" sözüne toslarsın.
Bursaspor kadrosundaki yabancılarla Süper Lig'de zirve yarışını sürdürebilir ama Devler Ligi'nde bir arpa boyu ilerleyemez. Valencia ile Bursa arasındaki en önemli ayrıntı iki takımın yabancı oyuncularının kalite farkıydı. Bursa'nın yabancıları yaratıcılık, bitiricilik ve oyun zekası olarak bir Volkan Şen kadar etmez. Valencia'nın hocasına "Bursa'dan kimi alırsınız?" diye sorsan, kesin Volkan'ın adını verir.
Sercan ve Turgay'ın girdiği 60. dakikaya kadar Bursa'yı hücuma taşıyan, didinen, çırpınan ve Valencia'nın sağ kanadını yıpratan bir tek Volkan Şen'di. Bu 60 dakikalık süreçte Valencia Bursa'ya topu kullanacak boş alan bırakmadı. İspanyol ekibi takım olarak önde baskı yaparken, top Bursa'ya geçtiğinde her oyuncu sahasına geri dönüp, pozisyonlarına yerleşti. Valencia'nın takım savunması, takım uyumu, takım disiplini ve ayağa pas organizasyonu Bursa'nın çok üzerindeydi. İlk yarıdaki Valencia'nın %63'e % 37'lik topla oynama üstünlüğü maça hakimiyetini gösteriyordu.
Galatasaray'da kafasına göre oynayan Mehmet Topal bile nasıl ön libero oynanacağını öğrenmiş. Topal, 30-40 metrelik hiç uzun top atmadı. Basit oynadı, buluştuğu topları riske girmeden en yakın arkadaşına verdi.

SERCAN-VOLKAN İKİLİSİ ZORLARDI
Global futbolda orta sahaların önemi kadar topla rakip sahaya çabuk geçen hızlı oyuncular da büyük önem taşıyor. Ertuğrul Sağlam, maça keşke Nunez'in yerine Sercan ile başlasaydı. Sercan, top kontrolü ve gol vuruşu çok dengesiz bir oyuncu olabilir. Ancak topla rakip sahaya geçişi, hızlanışı asla küçümsenemez.
Sercan-Volkan ikilisi kafadan birlikte oynasaydı Valencia savunması rahat hareket edemezdi. Nunez çok ağır bir oyuncu. İnsua da lider kimlikli ve final pasları atabilecek üst düzeyde bir isim değil. Eğer Bursa yönetimi paraya kıyıp, daha iyi yabancılar alsaydı, Valencia önünde daha etkili, daha güçlü bir Bursa izlerdik.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA