Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Kadro Guti'yi kilitledi

Schuster'in kadro tercihinde NobreNihat ikilisini seçmesi, rakip savunmanın arkasına dikine koşular yapan Bobo'yu kulübede tutması Guti'nin etkili oynamasını engelledi. Çünkü Nobre ve Nihat defans arkası koşu yapmaları gerekirken hep sırtı dönük top bekledi.
Querasma kenarda sıkı markaja alınınca, Guti Portekizli yıldızı da savunma arkasına kaçıracak pasları atamadı.
Tüm duran topları kullanan İspanyol oyuncu, ikinci yarı İbrahim Toraman'ın kafasına enfes bir top kesti ama Beşiktaş'ın kaptanı golü atamadı.
Bobo oyuna girince ve Fenerbahçe savunmasının arkasına koşular yapmaya başlayınca Guti etkili oldu ve dikine attığı enfes final pasıyla Beşiktaş'ın penaltı kazanmasını sağladı.
Guti kullandığı soğukkanlı penaltıyla derbide takımının yenilmesini engelledi. Bobo ilk 11'de başlasaydı hem Guti hem de Querasma daha verimli olurdu. Çünkü Fenerbahçe savunmasını Nihat-Nobre ikilisi çok rahat oynattı.

ALEX'İN ÇIKMASI HATAYDI
Fenerbahçe'de ise Niang ve Dia'nın çabukluklarının yanı sıra sık sık alan değiştirmesi Alex'in rahat oynamasını sağladı. Alex, Aurelio'nun markajında oynamasına rağmen kendisini saha içinde akıllıca unutturdu ve boş alanda buluştuğu topları basit ve ayağa isabetli oynadı. Niang'ı "Al da at" dercesine bir pasla gol pozisyonuna soktu ama Senegalli oyuncu kötü vurdu.
Zapo, Toraman ve İsmail Niang-Dia ikilisinin savunma arkası koşularına dikkat ederken; Alex Beşiktaş ceza alanına az ama öz sızdı, iki pozisyon buldu ve ilk yarıda köşeye bıraktığı topu kaleci Cenk kurtardı.
Aykut Kocaman'ın maçı kilitleme ve 1-0 bitirme düşüncesiyle Alex'i çıkarması hataydı. Brezilyalı 10 numara oyundan alınınca Beşiktaş rahatladı ve hücuma çok adamla çıktı. Alex gibi her an sonucu değiştirecek oyuncular galibiyet garanti olmadıkça çıkarılmaz.

ALEX - GUTI

39 (25 İsabet) Pas (63 İsabet) 78
2 (1 İsabet) Orta (4 İsabet) 5
2 (2 İsabet) Şut (1 İsabet) 1
10 T.Kaybı 20
1 T.Çalma 2
(77) 01:13 dk. Süre 03:56 dk. (90)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA