Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Pablo Pino santrfor değil

Sabri, Ayhan, Neil, Cana, Pino ve Kewell, hem iştahlı hem de ekstra bir motivasyonla oynayınca, Galatasaray, başkanıyla, hocasıyla, taraftarıyla haftalardır aradığı morali Kasımpaşa karşısında buldu. Özellikle Kewell bir lider gibi oynadı ve oynattı. Hatta kenara gelip taktik konusunda düşüncesini Hagi ve Tugay'la paylaştı. Galatasaray'ın oynadığı futbol asla kaliteli değildi. Sadece takım halinde yapılan istekli mücadele göze battı. Bir gerçek var ki; bunalımlı günlerde Kasımpaşa ile oynamak Galatasaray adına şans oldu. Daha dirençli bir takım Galatasaray'a bu kadar kolay pozisyon vermezdi.

HAGİ PİNO'DA ISRARCI OLMAMALI
Pino'nun gol vuruşlarındaki dengesizliği skorun büyümesini engelledi. İyi bir golcüye sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu Galatasaray yönetimi Pino'nun kaçırdığı golleri görünce anlamıştır. Pino rakip savunma arkasına etkili sızan, çabuk hızlanan, süratli bir kanat oyuncusu ama asla santrfor değil. Pino, sezon başından bu yana kaçırdıklarını gol yapsaydı, Galatasaray puan olarak daha üstlerde olur, Kolombiyalı oyuncu da gol krallığında en ön sıraya yerleşirdi. Hagi'nin santrfor konusunda Pino'da ısrar etmesi ve santrfor kimlikli Kewell'ı hiç düşünmemesi Galatasaray'ın Trabzon, Beşiktaş ve Kayseri maçlarında puan almasını eng e l - ledi. Kasımpaşa'nın gardını düşüren Aydın'ın akıllı ortasında Kewell'ın ön direkte attığı gol oldu. Benden uyarması; kalan iki maçta Pino'yu kanatta, Kewell'ı santforda oynatmak G.Saray'ın rahat pozisyon bulmasını sağlar. Hagi, "Benim sahada görmek istediğim takım, oyunu kontrol altında tutacak. Tempoyu ayarlayacak. Oyuna komuta edecek ve her zaman golü düşünecek" diyor. İlk on bire baktığımızda altı oyuncusu halen Milli Takımlar'da görev yapan Galatasaray'ın kendine güveni kaybolmuş. İlk gole kadar kafalarda "Aman maçı kaybetmeyeyim" düşüncesi vardı. Oyuncular rakip arkasına çıkarken hata yapma korkusundan kendini boşa çıkarıp top istemeye korktu, saklandı. Topla buluşan oyuncu da "Top benden gitsin" telaşındaydı. Bu güvensizlik zaman zaman oyuncuların birbirlerine bağırmasına neden oldu.
Not: Uzun aradan sonra savunmada forma giyen Gökhan Zan'ı tek hata dışında beğendim. Gökhan topları akıllı kullandı, sakindi, telaş yapmadı, Neil'in da hatasız oynamasını sağladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA