Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Aysal: Aspirin değil, antibiyotiğim!

Galatasaray camiasının önemli isimlerinden Orhan Yüce'nin Pazar günkü cenazesine katılanlar arasında Ünal Aysal da vardı. Faruk Süren, Refik Arkan, Murat Canaydın, Yılmaz Toköz, Hayrettin Kozak gibi isimlerle sohbetler eden Aysal'ın adı G.Saray'da sık sık başkanlık için geçiyor. Adeta "potansiyel başkan adayı" haline gelen Ünal Aysal, tam bir yıl önce SABAH için bana verdiği özel röportajda, Galatasaray'da yeni seçilecek yönetime tavsiyelerde bulunmuş ve bir reçete önermişti.
Aysal "Bu reçete uygulanırken sportif başarı ne olacak?" sorusuna "Bu tip temel değişikliklerde sportif başarıların önceliği belli bir süre kurumsal yapılaşmanın gerisinde kalır. Sonraki yılların başarısını garantilemenin bedeli budur. Bazen iyi bir iletişimle bu tip reformlar genç sporcular için bir ümit, enerji, heyecan kaynağı olacağından sürpriz başarıları da beraberinde getirebilir. Başkanlık süresi için dört yılı önermemin sebebi de bu. İki yıl, deyim yerindeyse nadas; son iki yıl da hasat. Ama hasat iki yılla sınırlı kalmaz. Olympiakos'un 13 yılda 12 şampiyonluk rekorunu bile geçer Galatasaray" yanıtını vermişti.

YÖNETİM SÜRESİNİ TAMAMLAMALI
Orhan Yüce'nin cenazesinde Aysal'a G.Saray'ın bugünkü durumunu ve başkanlıkla ilgili düşüncelerini sordum. "Bir gazetede benim için 'Başkanlığa soyunabilir' diye bir haber çıktı. Ortada bir kongre yok. Zaten ben de başkanlığa aday değilim. Ama üyeliğimin süresiyle de ilgili bir sıkıntım yok. Bu yönetimi eleştiriyoruz ama kongre üyeleri olarak bu arkadaşları biz seçtik. Sportif konularda başarısız olabilirler ama kurumsal anlamda önemli işlere imza attılar. Yönetimi yıpratmak ve eleştirmekten ziyade, onlara destek olmak gerek. 2012'ye kadar olan sürelerini tamamlamaları gerekir. O günkü duruma bakarız. Şartlar benim GSaray'a başkan olmamı gerektiriyorsa, taşın altına elimi sokar ve aday olurum. O gün geldiğinde arızayı, sıkıntıyı iyi tespit etmek gerekir. Hastalık, aspirinle giderilirse aspirin kulanılır. Ben aspirin değilim. Antibiyotik gerekiyorsa, antiboyitik kullanılır. İşte o antibiyotik benim" yanıtını verdi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA