Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Canaydın'ın G.Saray aşkı

Orhan Yüce'nin cenazesinde eski başkanlardan Özhan Canaydın'ın eşi Asuman Canaydın, Refik Arkan ve kongre üyelerinden Serdar Eder, Ünal Aysal ile uzun uzun eski günleri ve rahmetli Özhan Canaydın'ı konuştular. Aysal, "Asuman Hanım, hatırlıyor musun? Son adaylığı öncesi Özhan ile hep beraber yemek yemiştik. Ona 'Çok yıprandın. Artık aday olma' dedik. Onu ikna ettiğimiz sandık. ama gitti aday oldu, seçildi. Belki o son başkanlık döneminde yıpranmasa hala aramızda olacaktı" dedi.
Asumah Canaydın'ın yanıtı, "Babası 87 yaşında vefat etti. Annesi 86 yaşında; hayatta... Ama Özhan çok erken aramızdan ayrıldı. Hayatı boyunca işine çok sadık oldu. Asla prensiplerinden vazgeçmedi. Ailesini bir gün olsun ihmal etmedi. Ama yaşamı boyunca Galatasaray her şeyin önünde oldu. Hatta hemşirelerden birine ölmeden 15 gün önce 'Bir daha dünyaya gelsem yine Asuman Hanım ile evlenirim. Yine Galatasaray'a başkan olurdum' demiş. G.Saray yüzünden hasta oldu ama bu aşkından asla vazgeçmedi" oldu.
Kongre çalışmalarında Canaydın'ın sağ kollarından biri olan Serdar Eder (Çene Serdar) ise "Özhan Ağabey'i ayakta tutan, yaşatan G.Saray'a olan aşkıydı. Tedavi sürecinde bana 'Çene! Çocuklara haber gönder. Şu karaciğerimdekinden kurtulayım toplanırız. Bir yemek ayarlayın; G.Saray'ı konuşmamız gerek' demişti. Aday olmasa daha çabuk aramızdan ayrılırdı" yorumunu yaptı.
Bu sohbeti dinlerken, aklıma Özhan Canaydın'ın "Elveda" diyerek aday olmayacağının mesajını verdiği mali kongre geldi. O dönemde herkes "Asuman Hanım bastırdı. Özhan Canaydın başkan adaylığından vazgeçti" demişti. Oğlu Murat Canaydın ise bu konudaki sorulara "Babam, Galatasaray'a başkan olacaksa kimseyi dinlemez. Ne annemi, ne beni" yanıtını vermişti.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA