Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Kaledeki krizin sorumlusu kim?

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, sezon başında "Yerli kaleciyle oynayacağız" dedi. Bu tercihi bir kulübün başkanı mı yapar, teknik direktörü mü? Rijkaard, kibar bir insan olduğu için başkanın tercihine saygı duydu. Almanya'da Fenerbahçe ile oynanan dostluk maçında görüldü ki; Polat'ın tercihi baş ağrıtacaktı. Peş peşe kaleci hatalarıyla Aykut ve Ufuk sık sık yer değiştirir oldu. Başkan Adnan Polat da çevresine "Biri tutamıyor, diğeri yatamıyor" diyerek kalecilerini eleştirdi. Aslında bu bir özeleştiriydi. Çünkü yerli kaleci tercihi kendisine aitti. Oysa yabancı kontenjanının nasıl kullanılacağı gibi teknik bir konuda kararın mutlaka Rijkaard ile alınması gerekirdi. Bugün G.Saray'ın kaleci sorunu açıkça ortada. Peki; kaleci sorunu sadece Ufuk ve Aykut'un yetersizliğinden mi kaynaklanıyor? G.Saray'ın kaleci antrenörü 2004 yazından beri Nezih Ali Boloğlu. Kimlerle çalıştı? Mondragon, Aykut, De Sanctis, Orkun, Fevzi, Leo Franco, Ufuk.
İsmini vermeyeceğim eski bir kaleci antrenöründen G.Saray'da kalecilerin rutin idmanlar yaptıkları, ekstra çalışmaya tabi tutulmadıkları ve özellikle ayakla kurtarış yapmanın yasaklandığı bana iletildi. Hatta ayrılan bazı kalecilerin "G.Saray'da bildiklerimizi unutuyoruz" diye yakındıklarını da duydum. Nezih Hoca'yı severim, çok düzgün bir insandır. "Bu kaleciler içinde G.Saray'da bir adım ileri giden oldu mu, yoksa hepsi geriye mi gitti?" sorusunun yanıtını samimiyetle vereceğine inanıyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA