Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Recep Tayyip Erdoğan'ın nankörlüğü..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan fevkalade nankörlük yapıyor.. Hayır canım, gündeme bomba gibi düşen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan gezisini bile ikinci plana iten Aydın Doğan kavgasından söz etmiyorum. O konuda biraz sabırlı davranıp, gazetemin öbür yazarlarını bekleyeceğim.. Nazlı Hanım ve Umur Talu, çoğu zaman ayni fikirde olmadığım halde, kendilerine neden sevgi ve saygı duyduğumu bir kez daha gösteren yazılarla ilk tepkilerini gösterdiler. Barlas'ın yazısını darılmasın, suya sabuna dokunmaz buldum, şimdilik..
Benim Erdoğan'a "nankör" deyişim, CHP lideri Deniz Baykal hakkındaki sözleri..
"Deniz Baykal bir işe yaramaz" demiş.. Yapmayın, etmeyin Recep Tayyip Bey.. Deniz Baykal hele de sizin için müthiş bir işe yarıyor..
Seçimi yüzde 47 oy oranıyla nasıl kazandınız siz?.
Deniz Baykal ana muhalefet lideri kaldığı sürece, partinizin bu ülkede seçim kaybetme ihtimali var mı?.
Mübarek Ramazan ayının her cumasında Deniz Baykal'ın sağlığı ve CHP'nin başında kalması için dua etmelisiniz..
Bu ülkede Baykal başında kaldıkça, CHP'ye oy vermemeye yeminli kaç milyon seçmen olduğunu bir araştırtsanız.. Bu milyonlar, yüzde 47 değil, yüzde 97 oy alacağınızı bilseler gene de gidip Baykal'a vermezler..
Erdoğan'ın Baykal'ı ağır eleştirme sebebi, Gül'ün ziyaretine karşı çıkarken "Bari soykırım anıtını da ziyaret etsin" demesi..
Yani bu ziyarete karşı olabilirsin. Ama bu kadar çirkin eleştiri olur mu?. Yakışır mı?.
Kaldı ki, Baykal'ın ziyarete karşı çıkması da abes.. O hep abesle uğraştığı için rakipleri kazanıyor zaten..
Türkiye'nin sınır komşularıyla iyi ilişkiler içinde olması gerek. Ben kendimi bildim bileli, dört yanımız düşmanlarla, hadi en azından hiç de dost olmayanlarla çevrili..
Ermenistan'ın özel bir durumu da var. Bu ülkede binlerce Ermeni yaşıyor.. Vatandaşımız.. Türk!. Binlerce Ermeni de çalışıyor, Ermenistan pasaportuyla..
Ama sınır kapalı.. Geçin ekonomik zararları.. Toplumsal acılar yok mu bu düşmanlıkta..
Dostluk için bir yerden adım atılmalı değil mi?.
Peki ilk adımı atanın Türkiye olmasının anlamı ne?.
Bu jest Ermenistan'a mı yapılıyor Sevgili Hocam, yoksa dünyaya mı?.
Bu hareket, Avrupa'da, Dünyada, AB'de ve Birleşmiş Milletler'de Türkiye'nin elini kuvvetlendirmiyor mu?. Yıllardır Kıbrıs'ı ve 1915 olaylarını kaşıyarak Türkiye'yi köşeye iten Rum ve Ermeni diasporasına karşı, "Barışı isteyen taraf" olarak önce Kıbrıs'ta, sonra Ermenistan'da ortaya çıkmamızın ülkemize yararlarını Baykal görmekten aciz mi?.
Ülkenin ulusal olması gereken dış politikası ne zamandan beri ucuz iç politika hesaplarına alet ediliyor?.. İsmet Paşa'dan böyle mi öğrendin Hocam?.
Günlerden beri dış basını okuyorum. Yorumları.. Dünya liderlerinin görüşlerini..
"Bu Türkiye AB'yi güçlendirir, dışarda kalmamalı" diyenler nasıl hızla arttı, bir hafta içinde..
Baykal'ın eleştirileri, Recep Tayyip Erdoğan'ı daha da güçlü yapıyor, farkında değil..
Neyin farkındaki zaten..
O dünden razı "CHP küçük kalsın, benim kalsın. İktidarda gözüm yok, ana muhalefet lideri kalayım bana yeter" diyen CHP lideri, AKP'nin ve Recep Tayyip Erdoğan'ın en büyük seçim gücüdür.
Teşekkür edin Sayın Erdoğan!.. Teşekkür edin!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA