Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Milli maç sonrası gazetelere şöyle bi bakıyorum, anlaşılıyor ki gene hakem bizi yakmış. Belçika gazeteleri de, aynı şekilde, hakemin kendilerini yaktığı iddiasındaydı. Onlara göre penaltıda topla oynama yok topun ele çarpması vardı. Bana göre de pozisyon tartışmalıydı. Fakat tartışılmayacak olan şu..
Taraflardan biri FIFA listesinde dünyanın ilk 10'u içinde. Öteki 55'inci. Ve 10'uncu 55'inciyi hem de kendi evinde yenemiyor.. Gerisi teferruatmış gibime geliyor bilmem ne dersin?
Bu teferruatın içinde daha da bi teferruat var ki o da şu: TV'de Servet'e "Golü neden yedik?" diye soruyorlar. Cevap şaşırtıcı: "... durum karambole geldi.. Sonck'u kimin tutacağı bi an unutuldu!"
Yani kornerlerdeki oyuncu paylaşımında Sonck'u kimin kontrol edeceği unutulmuş. Pozisyonu hatırla, havadan gelen yan topa adam bomboş vurdu.
Bunun bi adım ötesi, herhalde, kalecinin unutularak sahaya çıkılmasıdır.
Bu arada Abuzittincim, unutulan bi şey daha oldu ama bu futbolla değil orman yangınlarıyla ilgiliydi. Son büyük Antalya yangınına, kopan elektrik tellerinin neden olduğu açıklandı ama öteki haberler arasında kaynayıp gitti. Hayrettir elektrik idaresi de bu defa durumu kabul etmiş. Oysa şimdiye kadar gene elektrik tellerinin kopmasından çıkan bi sürü yangın var ki TEDAŞ sorumluluğunu kabul etmiyor. Orman idaresiyle TEDAŞ'cılar devamlı atışma içindeler. Oysa yapılması gereken ormanlık yerlerden geçen hatların toprak altına indirilmesi veya hattın altındaki orman örtüsünün iyice temizlenmesi. Ama yıllardır bu sağlanamıyor ve ormanlarımız cayır cayır yanıyor. Nedense milletvekillerimiz ve hükümetler (yalnız AKP değil ötekiler de) orman yangınlarına önem vermiyorlar. Sadece Antalya yangınında yanan yer yaklaşık 34 bin futbol sahası, rakamla 34.000! Çok yazık, çok acı değil mi?
Deniyor ki "hatları toprak altına almak büyük yatırım ister" Hiç değilse bi yerden başlayın, ortaya bi iyi niyet koyun.
Şimdi, Meclis'e 250 tane kamera alınıyormuş Abuzittincim.. Niye, etraf gözlenecek, milletvekillerimizin emniyeti sağlanacak. Zaten duvarlarla çevrili. İçerde jandarmasından polisine bi korumacı var.. Demek ki bunlar milletvekillerimizin emniyetini sağlamaya yetmiyor!
Milletvekillerimizin emniyeti için değil 34 bin, 134 bin futbol sahası büyüklüğünde ormanımız feda olsun da acaba bu yangınlardan rant sağlayan bi takım adamlar da var? İnsanın içine kurt düşmüyor değil.?
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.

Kardeşin Güneş.
tecellister@gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA