Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Muhalefet etme sanatı..

Vatan gibi sevdiğim, ciddiye aldığım gazetede yazmasa aldırmam.. Adını yazmayışım, o ismin bu köşede geçmesine izin vermeme kararımdan.. Aslında iyi bir yazar. Kalemi, zekâsı, yüreği yerinde.. Ama hele ondan hiç beklemediğim şekilde belden aşağı vurmaya kalkınca, saygı, terbiye sınırlarını aşınca adını anmamaya karar verdim. Umurunda olduğunu da sanmıyorum. Şimdi Vatan'da en muhalif yazıları yazıyor.. Ama başlıktaki üç kelimeden haberi yok. Muhalefet etmek bir sanattır. Muhalefet eylemedir. Sen kişilere ve kurumlara takar onların her yaptıklarına saldırırsan inandırıcılığını kaybedersin. Etkin azalır.. Giderek okurun da..
Efendim Kadir Topbaş AKP'li, bu da muhalif ya.. Her şeyine takmak zorunda.. Bu defa da Metrobüse saldırmış.. El insaf!.. El insaf.. Bu sistemin İstanbul'un kenar mahallelerinde yaşayan ve işlerine toplu taşımacılıkla gitmek zorunda olan az gelirli insanlara her gün evlerinde ve aileleriyle geçirecek kaç saat kazandırdığından haberdar değil. Umurunda da değil.. Özel otosuyla otobandaki hızı azalmış ya.. Ona kızıyor, ama ona kızdığını açıkça söylese ayıp olacak, metrobüse saldırıyor.
Efendim metrobüs aslında otobüsmüş.. Yok yahu.. Dün ayni yolda otobüsler vardı. Sor bakalım Avcılar'da oturan ve Taksim'de çalışan odacı Mehmet Efendi'yle, Ayşe Hanım'a.. O zaman kaçta çıkıyorlardı evden sabah, kaçta dönüyorlardı evlerine akşam?.. Bugün nasıl durum?. Görecek ki fark en az üç saattir.. En az üç!..
Metrobüs elektrikli olurmuş. Bu benzinliymiş.. Sahtekârlığa bakınmış.. Bakalım.. Adı Büs, yani Otobüs olan şey niye ille de elektrikli olsun ki?. Dünyada elektrikli otobüs kaldı mı?. Troleybüsler söküleli kaç yıl oldu. Metrobüs yolu, aslında dünün Mecidiyeköy'deki tercihli yolmuş.. Yuh artık!.. Kentin içindeki, 40 kavşak, bir o kadar kırmızı ışıkla kesilmiş sadece Taksim-Mecidiyeköy arasına konan, Metro başlayınca da zerre kıymeti kalmayan o dandik tercihli yolla, yüz binlerce insana rahat nefes aldıran, zaman kazandıran Metrobüs yolu nasıl ayni şey olur?. Saymayı mı bilmiyorsun, dayak mı yemedin?. Kral Çıplakmış. Bizim metrobüs bildiğiniz tercihli yolmuş.. Öyleyse senin bir şey bildiğin yok..
Muhalefet etmek dahil..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA