Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İstanbul'da yemek güzellikleri..

Valla birikti.. İstanbul'da yemek konusunda yeni güzellikler, hoşluklar var, gidip gördüğüm, ve "Yazmam gerek" dediğim..
Bir gün mutlak Haliç kıyısına gidin.. Kadir Has Üniversitesi'ne.. Orada nerdeyse 20 metre boyunda bir panoramik camdan Haliç'e ve o dünyaca ünlü Sarayburnu'na bakarak en lezzetli Türk yemeklerini nerdeyse bedavaya yiyebilirsiniz..
Şaşırdınız mı?.
Şaşırmayın..
Hünkar, ünlü Hünkar, üniversite içinde bir restoran açtı. Restoran gece gündüz herkese açık.. Ama Hünkar değil, üniversite fiyatlarıyla.. 7 liraya et yemeği, düşünebiliyor musunuz?..
Üniversite öğrencileri isterlerse burada tabldot da yiyebiliyorlar, dört kap yemek 7 liraya.. Ödül günü öğle yemeğini Has Hünkar'da yedim.. Enfesti..
Pazartesi öğle yemeklerini 90 Dakikacılar olarak 100 Evlerde yiyoruz.. Adana'nın o artık dünyaca ünlü dükkanı ayağımıza geldi. Bedrettin Usta, Maslakta Doğuş Centerin tam karşısında bir şube açtı.. Civar iş yeri dolu, öğle yemekleri cıvıl cıvıl oluyor..
Öğle yemeklerinin cıvıl cıvıl olduğu bir yer de Levent'teki o plazaların tam karşısında Levent Spor Kulübü Tesislerinde bizim Özcan'ın açtığı Daily Cafe.. Kilisli'den de takviyeli lezzetli ve ucuz yemekler, plaza çalışanlarının öğle paydoslarında koşmalarına sebep oluyor.. Boş kaldıkça ben de koşuyorum tabii.. Ertekin'e inat..
Shorba, karşı tarafta.. Bağdat Caddesi, Tepe Nautilus ve Ataşehir'de üç dükkanları var. Ben gidemedim, onlar bizim bir maç gecesine sürpriz yaptılar, dostlarımı Gulaş, Hünkar, Taze Bakla çorbaları ile ağırladılar.. Dikkatle Güven'i izledim.. Gurmedir çünkü.. Müthiş bir keyifle yedi.. "Enfesss" dedi.. Öyleydi..
Maç ekibini ağırlayanlardan biri de Yunus Bostancı.. Onun dükkanı yok.. Annesinin hazırladığı ev mantısını sipariş üzerin e evlere yolluyor.. Bize yollamakla kalmadı, gelip kendisi bizzat hazırladı.. Harika bir mantı.. Yunus'a ulaşmanın ve sipariş vermenin yolu internet.. ( www.yunusbostanci.blogspot.com ) ..
Ve nihayet.. Bursa'da garajların yanındaki o benzersiz Uludağ Kebabçısı Cemal&Cemil Usta, bizim mahalleye de taşındı. Etiler'de de bir şube açıldı. Gittim, gördüm, yedim.. Ayni lezzet!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA