Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tatsız tutsuz bir yarışma..

ONLAR demeden ben diyeyim de rahatlasınlar.. "Beni jüriye almazsanız, ben de işte böyle giydiririm.." Ne var ki kazın ayağı öyle değil. Yakın dostlarım bilirler ki son yıllarda kendimi güzellik yarışmaları jüriliğinden emekli ettim.. 3 saat boyu ayni koltukta terbiyeli maymun gibi oturmaya zorlanmak artık sıkıyor.. Geceyi, yanımda istediğim, sevdiğim bir arkadaşımla katılarak canım istediği anda da kalkıp gidebilme özgürlüğü içinde izlemek daha hoş.. İki kez kuralımı hatır için bozdum..
Birinde Faruk Bayhan'ı, ötekinde Fatih Edipoğlu'nu kıramadım. İkisi de çok sevgili dostlarımdırlar.. "İlle" dediler..
Kral TV'nin NTV ve CNBC desteğiyle düzenlediği galanın hoş bir gece olacağını düşünüyordum.. Yanılmışım.. Çok sıkıcı bir gece oldu. Bitmek tükenmek bilmedi desem yeridir. Bana kalsa daha ilk saatin sonunda ayrılır giderdim, ama konuğum kalmak istedi, sonuna dek dayanmak zorunda kaldım..
Yarışmada tempo fevkalade düşüktü.. Bir ara saate baktım. 1.5 saat geçmişti, ama daha tek adım ilerlememiştik öylesi..
Şovlar çok hafif kaldı. Ayni zamanda sunuculuk da yapan Emre Altuğ'un kendisi çok çok iyiydi ama o rüküş dans gurubu sanki bir kıskanç eş tarafından seçilmiş, giydirilmişti. Ben bu kadar tatsız ve ruhsuz bir dans gurubu daha görmedim hayatımda..
Hadise çok kilo almış. Belden aşağısı nasıl kalınlaşmış gözlerime inanamadım. O fizikle süper mini giymesi çok ama çok yanlıştı. Playback şarkılarını da vazife gibi söyledi.
Hüsnü Şenlendirici'nin, hakkında bunca söylenti varken (Şuyuu vukuundan beterdir) sahneye çıkarılması ve bitmez tükenmez bir klarnet şov yaptırılması hataydı. Alkışların cılızlığı hatayı ortaya koydu zaten..
Kızlar Uğurkan Erez' in gerçekten başarılı düzenlemeleri ile sahnede bol bol yer alırken ikide birde ara verip, fondaki ekrandan bitmez tükenmez videolarını izlemeye zorlanmamız işkence oldu. Cıvıl cıvıl bir genç kız, canlı canlı ordayken, neden gelip kendi konuşmaz da, videdosu izlettirilir?..
Bu kızlar 20 gün kampta yaşamışlar. O kamptan çok ilginç, çok meraklı, çok hoş bir kolaj yapmak yerine, kolayı seçmek, uzun uzun artistik pozlarını yayınlayıp salonu boşaltmak neyin nesi?. Sanat fuarında mıyız, güzellik yarışmasında mı?.
Sunucular Emre ile Burcu'yu (Esmersoy) kutlarım.. Fevkalade ekonomik, şovu çalmaya, öne çıkmaya çırpınmayan, gereksiz gevezelik yapmayan bir sunuculuk içindeydiler. Gece boyu tek alkışımı onlar aldı. Sonuçlar..
Kesinlikle beğenmedim.. Daha önceki deneyimlerimden biliyorum.. Gayretkeş kardeşimizin kulisleri bu defa etkili olmuş sanki.. Ben varken mümkün olduğunca önlemeye çalışıyordum.
Mesele Türkiye Güzeli seçmekle bitse mesele yok. Ama 70-80 ülkenin güzellerinin yarıştığı, Miss Wold, Miss Universe, Miss International gibi yarışmalarda göze çarpmak çok önemli. Bunu da "Alımlı" olmak sağlar..
Yarışmada ilk anda hemen göze çarpan iki alımlı kız vardı. Birisi, dereceye bile giremeyen Rita Hayworth havalı kızıl saçlı Nazlı Deniz Alkan (4 numara), öbürü, hiç değilse ikinciliği elde eden Senem Kuyucuoğlu.. Nazlı yüzü, Senem endamıyla derhal dikkati çekiyorlardı.
Bir sempati güzeli seçilse oyumu Seda Tosun'a (17 numara) verirdim. Müthiş şirin, tatlı bir kız. Yaşı henüz 19.. Onun yerinde olsam şansımı bir daha denerdim. Vücudu biraz daha oturursa, mutlak kazanır. Yarışmada 7 İzmirli, 3 Yeditepe Üniversiteli vardı. 20 kızın yarısı bu iki kaynaktan, iyi mi?.
Kızların sosyal düzeyleri, yabancı dil bilgileri, eğitimleri bugüne dek rastlamadığım ölçüde yüksekti. Ne derece akıllı ve zeki olduklarını da, kendilerine sorulan çoğu aptalca sorulara verdikleri çok usta yanıtlarla kanıtladılar. Yani soru sana 3 gün önce verilse, hazırlansan böyle yanıt bulman zor, öylesi..
NTV lokomotifli gurup bu yarışmayı düzenlemeye devam edecekse, dersini çalışmaya şimdiden başlamalı.. 2.5 saat canlı yayın "Ben yaptım oldu" diye olmaz.. Gecenin her anı bin hesaptan geçmeli, ritm, tempo asla düşmemeli.. Lüzumsuz, gereksiz hiçbir şey sahne ve ekran almamalı.. Şovlar mutlak uluslararası düzeyde seçilmeli ve seçime asla ve asla kulis karıştırılmamalı..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA