Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
OECD, Dünyanın ekonomik olarak en gelişmiş 18 ülkesi arasında bi araştırma yapmış.. Aralarında Türkiye de var. Konu; "Hangi ülkelerin insanları daha az boş zamana sahip? Kısacası boş zamanları yok!"
..Ve görülmüş ki Türkler "en az boş zamanı olan" 4 milletten biri. OECD ciddi bi teşkilattır..
Yaptığı işler de ciddidir. Ve ben bu anketin sonucunu çok normal karşıladım Abuzittincim. Çünkü bizlerin, birbirimizi öldürmekten nasıl olur da boş zamanımız kalabilir kardeşim?
Şu Mardin'deki olaya bak. Tek taramada 44 ölü. Bu bi Yeni Dünya rekoru. Haberi duyan Kıbrıslı şöför arkadaşım herhalde şu sıralarda ameliyattadır. Doktorlar, küçük dilini yerine takmaya çalışıyor olmalılar.
Çünkü,dört hafta önce Kıbrıs'ta arabasına bindiğimde, oraya sonradan yerleşmiş bir Türk'ün başka bi Türk'ü nasıl olup da 16 yerinden bıçaklayarak öldürdüğünü aklının almadığını, haberi tv'de izlerken küçük dilini yutacak gibi olduğunu söylemişti. Mardin'deki olaydan sonra yutmuştur!
Neyse, biz şehirlerde, anneler gününü, ellerimizde çiçekler, kutlaya duralım. Orada 40'tan fazla çocuk yetim, çoğu annesiz..
Ayrıca pek çok anne de bu töre cinayetlerinin perde arkasındaki destekleyicileri olarak, aramızdalar.
Onlar da birbirlerini kutluyorlardır.
Mardin olayı dünyada da büyük yankılar yapmış Abuzittincim. Yabancı basında hâlâ yazılar çıkıyor. Rus Devlet Başkanı bile bizim Cumhurbaşkanımıza bi mesaj dönderip "şaşkınlık duyduğunu" belirtmiş.
AB de şaşkın.. Hatta Amerikalılar da şaşkın ki işte ben ona bi anlam veremedim. Daha bi kaç hafta önce bi Amerikalı okul basıp 16 kişiyi taramadı mı? Neye şaşırıyorlar?
Bizde 4 kişi 44 kişiyi taradığına göre adam başına 11 eder ki Amerikalılara göre çok daha insaflı olduğumuzu göstermez mi? Benim dikkatimi çeken başka bi durum, bi kısım Avrupa basınının "köy korucuları"ndan bahsederken "devlet adına adam öldürme hakkına sahip kişiler" demeleri. Sanki şu imajı vermek istiyorlar "Devlet adına adam öldürme hakkına sahip kişiler Türkiye'de bi evi tarayıp 44 kişiyi öldürdüler. Öyle değil halbuki.. Bunlar "kendi adları"na öldürdüler. Gerçi devletin verdiği silahlarla öldürdüler ama "kendi adlarına" öldürdüler, devlet değil. İkisi arasında dağlar kadar fark var. Bunun mutlaka altı çizilerek anlatılması lazım ki dış mihrakların sinsi oyunlarına gelmeyelim.
Benim tarih bilgim biraz zayıftır bilirsin Abuzittincim. Şimdi 44 kişinin katledildiğini duyunca acaba 1. Dünya Savaşı'nda kaç kişi öldü diye internete girdim baktım oradaki rakam biraz fazla çıktı. Ama bizdeki töre cinayetlerinden son 5 yılda kaç kişi ölmüş dersen 1100 ki (yazıyla bin yüz), o da, Britanya-
Arjantin savaşında ölenlerden daha fazla.
Britanya-Arjantin savaşı diyince bunu futbol maçıyla karıştırma, Falkland savaşından bahsediyorum, baya harp yani ! 907'ye karşı 1100. Münasip yerlerinden öperim kardeşim.
Güneş Tecellister@ gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA