Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Uzay Yolu nostaljisi..

ELEŞTİRMENLER sevdiler.. "Bu 11'incisi, en iyisi" dediler, yıllar sonra çekilen Uzay Yolu (Star Trek) filmi için..
En son ama en baş.. TRT'nin ilk yıllarının efsanesi Uzay Yolu'nun ünlü gemisi Atılgan ekibinin nasıl oluştuğunu anlatıyor film.. Kaptan Kirk, Vulkanlı Spock, Dr. McCoy, Uhura, Sulu, Çekov ve ötekiler gemiye nasıl atandılar, nasıl bir araya geldiler?..
Eski kahramanlardan sade Leonard Nimoy kısa bir süre görünüyor filmde.. Ötesi hep yepyeni oyuncular..
Buna rağmen, TRT'nin Uzay Yolu hayranları için nostaljik değeri var filmin.. Bana öyle geldi en başta..
İlk yarısı oldukça durgun geldi.. İkinci yarısı daha heyecanlı oldu..
Günümüzün dijital teknolojisi ile çok daha gelişmiş bir Uzay Yolu mu bekledim nedir, o yüzden biraz hayal kırıklığına uğramış olabilirim.. Bizim efsane Uzay Yolu'nda şaşkın şaşkın izlediğimiz ve "Vay canına" dediğimiz cep telefonları, bugün ne kadar demode kaldı.. 1990'ların başında kullandığımız sadece konuşmaya yarıyan o telefonlar bugün müzelik antika..
Bu arada.. Eski ekipten Dr. McCoy ve Scotty öldüler.. Bay Sulu, Kaliforniya'nın değişen yasalarından yararlanıp ilk eşcinsel evliliklerden birini yaptı, ortalardan çekildi. Ötekiler sinema ve dizilerde ufak tefek rollerle idare ediyorlar..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA