Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Dream Team''in kurucusu öldü!.

Şu sıralar Amerika'da yaşayan Nuyan Ağabeyden (Yiğit) bir not aldım.. Üzücü bir not.. 1992'de Barcelona'da her maçını izlediğim o gerçekten "Rüya" takımın koçu Chuck Daly ölmüş.. İşte Nuyan Ağabeyin notu..

***

Amerika'da şu günlerde NBA finalleri oynanırken bir acı haber basketbol dünyasını yasa boğdu. Chuck Daly pankreas kanserine yenildi ve yaşamını yitirdi.
Basketbole bir nebze ilgi duyanlara iki satırla o ölümsüz coach'u hatırlatayım istedim. 1989 ve 1990 yıllarında Detroit Pistons takımını NBA şampiyonu yapan antrenördür Chuck Daly. Basketbol arenaları içinde sahaya çıkan en iyi giyinen coach olarak bilinir. 1992 Barselona Olimpiyat Oyunları'na giden Amerikan milli takımının antrenörü idi. Basketbol tarihinde gelmiş geçmiş en muazzam oyuncularından ilk
Rüya Takımını kuran hocadır. Magic Johnson, Larry Bird, Michael Jordan, Charles Barclay, Karl Malone, Patrick Ewing, Scottie Pippen gibi efsaneleri yanyana oynatan bir ustadır. Rüya Takımını, olimpiyatlarda ilk maçına çıkartırken şöyle bir konuşma yaparak sahaya sürdüğü hep hatırlatılır..."Eğer ben mola alacak olursam bilin ki işler iyi gitmiyor demektir."
Barselona oyunları boyunca Amerikan takımının coach'u Chuck Daly hiçbir maçında mola almadı.. Bu büyük hoca şimdi basketbolun ölümsüzleri arasına katıldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA