Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

MKM'de sanat buluşması..

"Memelerimi gördünüz mü Hıncal Bey" dedi, koşarak yanıma gelen hoş genç kız.. Kalakaldım öylece.. Ne diyeceğimi şaşırdım.. Ne dediğini anlamamış olmalıydım herhalde..
Israr etti.. "Oysa size haber de göndermiştim, memelerimi görmeniz için.."
Hatırlar gibi oldum o zaman.. Yeğenim Zeynep'in sanatçı arkadaşı bu genç kız olmalıydı.. "Nişantaşı'nda sergisi var. Mutlak gir gör amca" demişti Zeynep.. "Hele yüzlerce memeden oluşan bir seramik yerleştirme yapmış ki.."
"Bu fuarda var mı" dedim, Ardan Özdenoğlu'na.. "Bu fuarda var mı memelerin?.."
"Hayır" dedi.. "Onlar Nişantaşı'nda İleyda sanat galerisinde. Yarın da son gün.. Burada şu an baktığınız eserim var. Ona uzun uzun baktığınızı görünce koşup geldim yanınıza zaten.."
Beşiktaş Belediyesi'nin artık gelenekselleşen Sanat Fuarı'ndayım.. Art Show 2009 / Sanat Galerileri Buluşmaları 1V!"
..Ve bu defa favorilerim heykeller.. En başta da Ardan'ın deminden beri baktığım ağacı..
Heykel mi, resim mi, yerleştirme mi, karar veremedim.. Birbirine paralel yerleştirilmiş cam levhalar.. Hepsinin üzerinde boyalar var.. Daha doğrusu lekeler.. Ama şöyle geriye çekilip baktığınızda bir ağaç görüyorsunuz. Etrafında dönerek baktığınızda ayrı ayrı yönlerden ağaç.. Üç boyutlu bir resim de diyebilirsiniz. Ama çekici, ama çarpıcı..
Arda Sanat Galerisi Galip Nahit Noyan'ın insanı durduran ve baktıran resimleriyle gelmiş gene.. Üzeri perdeyle örtülü bir resim var.. Hani Dünyanın Orijini vardı ünlü.. Ona paralel.. Anlatmayayım.. Gidin perdeyi kaldırıp bakın..
Bu fuarda heykeller öne çıkmış bence.. Akın Yıldırım'ın çalışmaları enfes gene.. Hele de o at başı..
Ekav Art Muzaffer Akyol Üstadla katılmış fuara.. "Nehir" e bayıldım.
Selvin de Füge Demirok'un heykelleri nasıl çarpıcı.. Biri çarptı beni.. Fuarın sonunda evimde görebilirsiniz artık..
Emre Okçuer'in çalışmaları da (Siyah Beyaz Galerisi/ Ankara) çarpıcı ve düşündürücü.. Sanatçı ordaysa mutlak konuşun, resimlerini anlatsın size..
Ve de İbrahim Koç.. Giriş katında konukları karşılayan o harikulade at ve fuardaki öteki çalışmaları, metalin heykelde kullanılışının emsalsiz örnekleri.. Terakki Vakfı Sanat Galerisi genç sanatçı Nur Gürel'in gerçekten ilginç fotografik çalışmalarını da sergiliyor..
Sergide daha neler neler var.. Ama yerim dar olunca, en çok aklımda kalanları yazdım. Sizin zevkiniz çok başkalarını öne çıkarır.. "Senin zevkin ne" derseniz o da sergide.. Art Show'u 4 yıldır hazırlayan Selçuk dostum, bir odayı da "Hıncal'ı alan resimler"e ayırmış.. Benim resimlerimden seçmeler.. Ama Selçuk bir üslupla seçmiş resimleri.. Bunlara bakarsanız, Hıncal'ın belirli bir seçim yaptığını sanırsınız.. Oysa "Ben resim almam, resim beni alır" derim ya.. Ne birbiri ile alakasız, ne her telden resimler var bende..
Selçuk "Haklısın" dedi.. "En kısa zamanda sırf sana özel bir sergi yapacağım ve neyin var, neyin yok, hepsini koyacağım.."

***

Ve tabii.. Ertesi gün İleyda'ya gittim, Ardan'ın Memeleri'ni gördüm. İrili ufaklı, rengârenk yüzlerce seramik memeden oluşan bir yerleştirme.. Görülmeye değer gerçekten ama, şansınız kalmadı. Ben son ziyaretçiydim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA