Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bilgisayarım!..

BİLGİSAYAR özürlüyüm ya.. Aletle boğuşuyorum her gün yazarken.. Ama ne yapıp edip, o kazanıyor bazen.. Hem de, sadece beni değil, benden sonra yazılarımı okuyan Yasemin ve editörüm Fikret'i de atlatarak..
Yazdığım kelimeleri kafasına göre düzeltmek gibi bir adeti var, lanet aletin.. Özellikle de tekrarlayan harflere düşman..
Şimdi oturup "Cüzzam" yazıyorum.. Otomatik bir "z"yi siliyor, kalıyor "cüzam.." Tekrar geriye dönüp ısrar ettiğimi göstermem lazım.. İkinci "z"yi ikinci defa basarsam kalıyor.. Ya da ben öyle sanıyorum..
Dünkü yazımda geçen tüm "Cüzzam"lar, "Cüzam" olmuştu. Elimle teker teker düzelttim. Sabah gazeteyi aldım, hepsi "Cüzam" olmuş gene..
Niye yazıyorum..
Pazarları genelde bir Hayyam dörtlüğü sunuyorum ya.. Ordaki "Y"lerden birini de fazla buluyor, alet.. Anında siliyor. O zaman da geriye çok çirkin bir sözcük kalıyor.. Düzeltiyorum, her defasında.. Ama ne olur ne olmaz.. Rastlarsanız eğer, bilin ki, kabahat bende değil..
Hatırlarsınız.. Aletin Başbakana da saygısı yoktu.. Tayyip'in ikinci "Y"sini de yutar "Tayip" yapardı. Sihirli bir el dokundu, artık, o huyundan vazgeçti..
Bakarsınız "Cüzzam" ile "Hayyam"ı da kurtarırız bir gün..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA