Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bravo gençler!..

Hoş bir sürpriz oldu benim için gençlerden "Grease"i izlemek.. 1970'li yılların sonunda dünyayı dolaşan o ünlü müzikali ve de unutulmaz yıldızları John Travolta, Olivia Newton-John ve Stockard Channing'i hatırlayarak..
Şehir Tiyatrolarının Gençlik Günleri düzenlemesi içinde gittim Sadabad'a.. Çok güzel bir kültür merkezi ve çok iyi bir tiyatro sahnesi.. Üç yıldır hizmette ve ben ilk defa gidiyorum. Ne ayıp bana..
Grease'i İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikal Bölümü hazırlamış.. Müzikal bölümü var. Yıllardır mezun veriyor, ama ülkemizde müzikal yok, ne yazık ki..
O bir yana..
Grease'i gene bir genç, Sitare Bilge çevirmiş ve sahneye koymuş. İkisinde de başarılı.. Müzikler canlı.. 6 kişilik orkestrayı öğrenci gençler oluşturuyor. Onlar da çok çok iyiydiler..
Bir yandan şarkı söyleyip, öte yandan iyi dans etmek ama hepsinden öte iyi oyuncu olmak gerektirir, müzikaller.. Bu yüzden müzikal oyuncusu olmak ve müzikal oynamak çok zordur.
Gençler zoru başarmışlar.
Yardımcı rollerdeki Didem Atasoy, Doğukan Medetoğlu, Sinem Aydıner, Elif Mimaroğlu ve Neşe Ceren Aktay öne çıkacak kadar başarılıydılar.
Baş rollerdeki Nebi Birgi ve Nil Yörüker 'i ayrı kutlamak isterim..
Dileğim, Grease'in gelecek sezon Şehir Tiyatroları repertuarı içinde yer alması.. Bu şirin müzikali herkes görmeli.. Onun için..
Bu öğrenciler ve bu okulun mezunları teşvik görmeliler, asıl da onun için..
Belediyenin bir görevi de bu değil mi, Kültür deyince?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA