Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Gül'ün Mesajı

Dünkü çağrımıza ilk yanıt, Cumhurbaşkanlığı basın bürosundan geldi. Ahmet Sever aradı. "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Prof. Saylan'ın öldüğü gün mesaj yayınladı. Bu mesaj hâlâ, Köşk'ün resmi sitesinin açılış sayfasında duruyor" dedi. Siteye girdim. 18 Mayıs'ta yayınlanan mesaj aynen şöyle..
"Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı, değerli bilim insanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın vefatını üzüntüyle öğrendim.
Prof. Dr. Türkan Saylan'ın, özellikle cüzzam hastalığıyla mücadele konusundaki çalışmaları ve eğitim alanındaki hizmetleri takdirle karşılanmıştır. Kendisine Allah'tan rahmet diliyor, ailesine, arkadaşlarına, eğitim ve bilim dünyamıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum."
İkinci yanıt, Meclis Başkanlığı'ndan geldi. Köksal Toptan, haberi alır almaz, aileye baş sağlığı dilemiş, mesajını da Anadolu Ajansı aracılığı ile yayınlamıştı. Onu da naklediyorum.. "TBMM Başkanı Köksal Toptan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan'ın vefatından büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, 'Özellikle kızların eğitimi konusunda uğraş veren eğitim sevdalısıydı' dedi.
Toptan, 'Milli Mücadelenin Başlamasının 90.Yıldönümü' kutlamaları kapsamında İstanbul'dan yola çıktığı Ankara Gemisi'nde gazetecilerin Türkan Saylan'ın vefatını hatırlatması üzerine şunları söyledi:
'Büyük üzüntü duydum. Özellikle kızların eğitimi konusunda uğraş veren eğitim sevdalısıydı. İnandığı fikirleri savunan ve çok başarılı bir bilim insanıydı. Üzüntü içindeyim. Kendisi uzun süredir kanserle savaşıyordu."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA