Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Aysun'un şirin gecesinde Ali!..

Aysun Kocatepe'nin 15 yıl aradan sonra çıkardığı ilk albümün tanıtımına, beni götüren "Dost hatırı" oldu, açıkçası. Ali kardeşimdir aynen.. Aysun da öyle.. Giderken bu kadar keyifli bir gece geçireceğimi de düşünmedim açıkçası.. Ama nasıl güzel saatler geçirdim, anlatamam.. Hele de Ali Rıza Binboğa'nın oturduğu yerden doğaçlama katıldığı son bölüm.. Bu Ali Rıza'yı televizyonlar ne zaman keşfedecek acaba, sunucu olarak?.
Aysun sahnede harikaydı.. Bunca yıldır tanırım, onun böyle stand up düzeyinde sunuculuk yapacağı aklıma gelmezdi. Üstelik sunduğu da kendisi..
Yani sahnede tek başına.. Ama ne kadar rahat, ne kadar sıcak, ne kadar içten.. Ne kadar şirin?..
Keyfimi arttıran ikinci şey, Ali'nin gene yıllar sonra harika bir şarkıya imza atması oldu..
"Havada kokun dağılmadan" gibi ticari olmaktan uzak, çok uzun adına rağmen sözleri de müziği de müthiş bir aşk şarkısı, nefes bir balad bu.. Melankoli ve "Ben gene sana vurgunum" günlerinin Alisinin geri dönüşü...
"Bu kadar içten seviyorken" gitmiş sevgilinin ardından "Neden.. Neden?.." soran ve "Yaktığın ateş kül olmadan/ Bir başka yürek çağırmadan gel" diye yalvaran sevgili.. İmaja bakar mısınız?..
"Bir başka yürek çağırmadan.."
Bence albüme adını veren de, klibi çekilen de bu şarkı olmalıydı.. Aylin Urgal'ın eski şarkısı Nerelerdeydin'i, Issız Adam filminin dalgasıyla çekip çıkarmazdım ben olsam..
Ayrıca, elde Tolga Savacı gibi, harika bir pembe dizi jönü varken ve şarkının sözleri de tam bir pembe dizi aşkını anlatırken, Nerelerdeydin klibini bir ambülans içinde çekmek de çok yanlış olmuş, gene bana sorarsanız..
Benim lafım burada bitiyor, ama yazı bitmiyor.. Söz "15 yıldır 'Nerelerdeydin' Aysun" diye soran Can Sayın da.. Albümün eleştirisini her zamanki gibi o yapacak..

***

Albümün en beğendiğim şarkısında dediğin gibi 'Bir Küçük Ayrılık' da değil bu, 15 yıl dile kolay!
Diğer şarkında ise 'Çekip Gitmek Lazım' diyorsun ama bu kadar uzun gitme artık. Çok beklettin ama değmiş doğrusu. Harika bir albüm çıkmış ortaya.
Sözlerini Ali Kocatepe'nin yazdığı nostaljik şarkı 'Nerelerdeydin' ile başlıyoruz.
'Havada Kokun Dağılmadan' klasik olabilecek güzellikte. Sözler Sezen Aksu ve Ali Kocatepe. Müzik Ali Kocatepe. Nefis yorum Aysun Kocatepe.
'Havada kokun dağılmadan/ Yaktığın ateş kül olmadan/ Yastıkta izin kaybolmadan/ Bir başka yürek çağırmadan gel!'
'Çekip Gitmek Lazım' müthiş keyifli ritmik bir şarkı. Bu ritim ile sallanmamak ya da şarkıya eşlik etmemek çok zor! Besteyi yapan Müfit Bayraşa ustaya ve düzenlemeyi yapan Serkan Akgün'e tebrikler.
'Diken Döşekler' dört dörtlük bir duygusal..
Beste, 'Elbette' gibi bir şarkısını da bildiğimiz Akın Ertübey'in. Aysun'un bu şarkıdaki yorumu enfes.. Güzel sözler Günay Çoban'dan:
'Öldüre öldüre yaşattı aşk bizi/ Kalbimin üzerinden gözlerini al götür/ Yoksa her gün damla damla eriyorum..'
Bu sözlerle melankoliye tutulmuşken hemen ardından gelen 'Bir Küçük Ayrılık' ile hareketleniyoruz. Albümün hitlerinden olacak bir Akdeniz yaz şarkısı. Söz ve müzik usta Ali Kocatepe'den.
Yine bir Müfit Bayraşa bestesi 'İşin Aslı' ile bir Ali Kocatepe yapımı 'Gözbebeğim' keyifle dinlenecek uzun yol şarkıları.
Albinoni'nin klasik 'Adagio'su ile Hikmet Uygun "Uyandım sabah ile" türküsü ne kadar uzak melodiler aslında. Ama Aysun'un her ikisindeki yorumuna bakın.. Sanatçı işte bu.. Serkan Akgün düzenlemeleri de harika..
En iddialı, en ilginç ve bu yaza damgasını vurabilecek hareketli şarkılardan biri 'Ayran Gönüllü.'
Ali Kocatepe, 1996'da çıkardığı Sardunyaların Dansı albümündeki 'Kocatepe Ali Efendinin Nikriz Kaşık Havası' adlı enstrümantal melodiye söz yazılamayacağını iddia etmiş ve "Yazanın elini öperim" demiş. Ve öpmüş Murat Soydan'ın elini! CD'nin sonunda Ayran Gönüllü'nün bir de remix versiyonu var.
Albümdeki diğer düzenlemeler ise Osman İşmen ve Mehmet Andiçen'e ait.
Böyle güzel albüm için bir daha bu kadar uzun süre bekletme bizi Aysun!
cansayintr@yahoo.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA