Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Nasıl "Haber" televizyonu!..

BİR haber televizyonunda en alttan devamlı geçen haber satırlarının ne kadar önemli olduğunu bir gazeteci ve bir kullanıcı olarak anlatmaya çalışıyorum aylardır, ama dinletemiyorum.
Bu alt yazılar, laf ola beri gele yazılıyor ve geçiyor.. Yani "Dostlar alışverişte görsün" diye..
Dün, kendi yayınladığı gece yarısı maçının sonucunu ertesi gün öğleye kadar alt yazılara koyma gereği duymayan NTV'yi eleştirmiştim. Bu ülkenin, ilk, en büyük ve en organize haber kanalı..
Ama alt yazılar, kapıcıya bırakılmış sanki.. Haberle, habercilikle alakası yok. İnsanlar sabah erkenden kalkarlar. Saat 9'a doğru da evlerinden çıkarlar. Yani haberin en önemli olduğu saatler 7 ile 9 arasıdır. Saat 6 da haberler güncellenmeli, ondan sonra her dakika gelişmeler duyurulmalıdır. Ama bakın bizde olana.. Sabah nerdeyse ona kadar bir gün evvelin alt yazıları aynen geçiyor. Çünkü bu işin sahibi, sorumlusu, hesabını verecek kişisi yok. Bu işi ciddiye alan yok.
Dünkü yazımda "Bizde altta geçen haber yazılarını okuyan müdür varsa kafamı keserim. Okusa, ayni hata saatlerce dönmez" demiştim..
Akşamüzeri eve geldim. Açtım..
Federer, Haas'ı 6-7, 5-7, 5-7, 6-4, 6-0, 6-2'l,ik setlerle yenmiş.. Aynen böyle yazıyor NTV'de.. 6 set üzerinden maç ve durum 3-3.. Ama Federer kazanmış. Komikliğe bakar mısınız?.
Evden çıktım. Gece yarısı döndüm.. Açtım.. Maç hâlâ 6 set üzerinden dönüyor altta..
Yattım. Sabah uyandım. Gene açtım.. Hala altı set.. Bütün gece, bütün sabah bir tek bir NTV sorumlusu ekrana bakma, düzeltme gereği duymamış..
Ofise geldim. Bu satırları yazarken ekrana baktım.. Saat 11.09.. Skor hala 6-7, 5-7,5-7,6-4, 6-0, 6-2 yazıyor. İster inanın, ister inanmayın.. Bir gün evvelin haberi 20 saattir ekranda dönüyor ve 20 saattir yanlış dönüyor.
Böyle bir şey, CNN'de olsa, yani asıl CNN'de, kaç kişi gitmişti kim bilir?..
Bizim medyanın sorunu, umursamazlık.. Herkesin yaptığı yanına kar kalıyor.
O zaman kim niye uğraşsın da haberleri takip edip yenilesin?.. Kim niye uğraşsın da hataları düzeltsin. Altta yazı dönüyor mu?.. Dönüyor. Gerisini boş ver!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA