Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu ülkede spor bakanı da yok!..

"Bu ülkede basketbol federasyonu var mı" diye sormuştum, hatırlarsınız, geçen haftanın başında.. Cevap iki gün içinde geldi.. Çarşamba gecesi bu ülkede herkes bir basketbol federasyonu olmadığını biliyordu..
Türk sporunun utanç gecesinin olayları, bile bile, iki gün önce yazdığım, iki gün boyu söylediğimin bire biri aynen, bağıra bağıra gelince soruyu değiştirdim..
"Bu ülkede spordan sorumlu bir bakan var mı, göreceğiz" dedim.. Bir hafta geçti.. Gördük..
Var.. Ama spordan sorumsuz bakan var..
Faruk Özak, sanırım, Trabzon'u yıllar sonra şampiyon yapmaktan sorumlu bakan olarak görev kabul etmiş..
Ülkeyi sarsan rezilliklerle ilgili tek dişe dokunur eylem ve söylemi olmadı..
Doğrudur.. Basketbol Federasyonu özerktir. Ama bakanlığın özerk kurumlar üzerinde idari vesayet yetkisi vardır. Denetim ve görevim.. Gereğinde Federasyon Kurulunu olağanüstü toplantıya çağırma hakkı da..
Turgay Demirel, nelerin olacağını bile bile önlem almayan, olayın teşvikçileriyle, ceza vermek bir yana, sarmaş dolaş maç izleyerek yanlarında olduğunu gösteren, Fener şampiyon olamayınca da, nefret ettiği Efes'e kupa vermemek ve nefretten de beter duygular beslediği Efes koçu Ergin Ataman'a madalya takmamak için salondan kaçan adamdır.
Turgay Demirel, FIBA kurallarını doğru uygulayan hakemlere, Fener yöneticisi ve sporcularıyla birlikte hakaret eden adamdır.
Turgay Demirel, adı bin türlü dedi kodu içinde dolaşan adamdır.
"Aziz Yıldırım ve Mahmut Uslu komşularımdır. Ordan dostlarım sadece" diyor mesela..
"Bu üçlünün oturduğu lüks Kandilli Villalarını kim inşa etmiştir?. Demirel bugün kime ait binada, nasıl oturmaktadır" sorusunun yanıtı nedir o zaman?.
Bakan Özak, internet sitelerini dolaşırsa, Demirel'le ilgili yığınla soru, yığınla da yanıt bulacaktır.
Ama, Efes'e kupa vermeden salondan kaçması, görevden alınması için tek başına yeterlidir. Çünkü Demirel bu davranışı ile tarafsız olmadığını kanıtlamış ve federasyonu, kendisini seçtiren Aziz Yıldırım adına yönettiğini bir kez daha göstermiştir.
Faruk Özak bu skandalı soruşturmak ve sorumlular hakkında gerekeni yapmak zorundadır.
Özak, çok ama çok ağır ithamlarda bulunan Efes İkinci Başkanı Çetin Çeki ve koçu Ergin Ataman'ı dinlemelidir.
Susması, rezaleti örtbas etme çabalarına katılması anlamına gelir.
O zaman ben de, arayıp "Özak'tan bir şey bekleme.. Efes Pilsen adı üstünde alkollü içki imal eden bir firma.. Bir AKP'li bakan biracıların başarısını ister mi?. Tabii Efes düşmanı Demirel'i kollayacak" diyenlerin haklı olduklarını düşünmeye başlarım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA