Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Türkiye'nin gündemi ve gündemciği!..

Pazartesi, Kardeş Türküler'den eve döndüm. Gece yarısını geçiyor.. Ayrılırken hasretle kucaklaştığım Arto kulağıma "Bir şeyler var galiba" dedi.. "İsmet Berkan (Radikal Genel Yayın Müdürü) konserin yarısında fırladı gitti" dedi ya.. Hemen kumandaya davrandım..
NTV, Haber Türk, CNN'de "Son Dakika" diye kıyamet kopuyor.. Kurmay Albay Durmuş Çiçek tutuklanmış.. Canlı yayınlar.. O saatte bulunan yorumcular.. Yer yerinden oynamış sanki..
O sırada, gözüm bir alt yazıya takıldı..
"Trafik kazalarının bugünkü bilançosu 19 ölü, 113 yaralı.."
Rakamların korkunçluğuna bakar mısınız?.
Uçak düşmüş sanki.. Uçak düşse, yer yerinden oynar ya..
19 kişi ölü, 113 kişi yaralı, kimsenin ama kimsenin umurunda değil..
Çünkü her gün onlarca kişinin ölmesi, yüzlerce kişinin yaralanması bu ülke için vukuat-ı adiye haline gelmiş..
19 ölü, 113 yaralı alt yazıdan öte geçecek haber değil, Başbakan için.. İçişleri Bakanı için.. Türkiye Büyük Millet Meclisi için.. Türkiye'nin Yargı ve Adalet sistemi için.. Türk medyası için.. Yani bu ülkenin birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü güçleri için.. Başka güç de yok zaten..
19 ölü, 113 yaralı bu dört gücü ilgilendirmiyor ki..
Ne olduğu dahi hâlâ anlaşılmadık bir davanın peşine takılmış, sabahtan akşamı birbirimize sövüyoruz, aylardır.. İktidarın işi o.. Muhalefetin işi o.. O dava ile ilgili en küçük hareket yeri yerinden oynatıyor, tüm medyayı peşine takıp.. Yazı İşleri Müdürleri manşetlerini meşreplerine göre "O dedi, bu dedi" üzerine kuruyorlar. İncir çekirdeğini doldurmaz, her gün tekrarlanan ucuz saldırı lafları.. Köşe yazarları işin kolayını bulmuşlar. Otur poponun üzerine, döşen bu palavralar üzerine görüşler, gene meşrebine göre..
Bir sahte gündemle geçiyor günler..
Oysa gerçek gündem.. Acı gündem.. Zor gündem bambaşka ve bu palavraların arkasında gizleniyor, sanki bilinçli..
İşte, Allahın günü yollarda ölen onlar, yaralanan yüzler, her yıl yok olan binler gündem olmaz mı?.
Kimsenin kılı kıpırdamıyor..
Kimse "Bu ne rezillik" demiyor.. Kimse "Yahu bir şeyler yapalım, insanlarımız böyle pisi pisine ölmesinler. Yuvalar yıkılmasın" demiyor..
Yahu bu ülkede bir gün 19 köpek itlaf edilse yer yerinden oynar.. Oynatırlar..
O köpeklerin dernekleri, sahipleri var çünkü..
19 insan, köpekten beter ölüyor, hem de her gün, haber bile olmadan.. Niye?..
Bu ülke insanının köpek kadar da mı değeri yok?..
Bu ülke insanlarının her gün yollarda köpekler gibi ölmesini de Panter Emel mi önleyecek?.. Onu mu bekliyoruz, kılımız kıpırdamadan..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA