Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir konserdeki ayrıntı..

Hele de profilden Mustafa Denizli'nin ikiz kardeşi Michael Bolton (Aslen Bolotin'miş.) ilginç bir adam.. Müziğe Heavy Metalci olarak başlamış.. Konserinde Nessun Dorma söyledi. Çünkü klas bir tenor ayni zamanda..
Heavy Metalci tenor.. Kendine has bir üslupla lezzetli de söyledi. Ama ben gene de bu aryayı Ferhat'tan dinlemeyi tercih ederdim.
Heavy Metalden sonra şarkı sözleri yazmaya başlayıp şöhret olmuş. Sonra da Rock, Pop..
Müzik dünyasının Oscar'ı Grammy'yi kazanmış, 1991 de, "When a man loves a women" ile.. Yığınla şarkısı ve albümü listelere girmiş. İlk 40'a son girişi 1997'de..
Türkiye'ye ikinci gelişi.. Bu defa Ferhat Göçer'le paylaştı sahneyi.. Önce ayrı ayrı söylediler.. Sonra bir araya geldiler.. "Frank Sinatra'ya saygı" bölümünde üç Frankie şarkısını birlikte okudular.. Harika okudular..
Konserde en çok dikkatimi orda bir ayrıntı çekti..
Bolton sahneye blue cin üzerine blazerle çıktı.. Sonra blazeri attı, beyaz gömlekle kaldı.. Seyircinin arasında dolaştığı finalde iyice spordu. Gene kot pantolon ve siyah, kısa kollu bir yaz gömleği..
Oysa iki şarkılık o Sinatra bölümünde üzerinde çok şık, siyah bir takım elbise vardı ve rugan iskarpinler..
Saygı işte bu.. Sanatçının, sanatına ve ustalarına saygısı işte bu..
Bu ülkenin en önemli ödüllerini almak veya vermek için sahneye kot pantolon tişörtle çıkan bizim entel(!) sanatçılarımız anlayabildiler mi acaba, Bolton'un jestini?.. Nerden anlasınlar.. Yoklardı ki?..
Bizde konsere müzisyen, sergiye ressam, heykeltıraş gelmez.. En büyük kendileridir ya, başkalarını izlerlerse havaları bozulur..
Konser güzeldi.. İtiraf ederim, Ferhat, Bolton'dan daha çok sardı beni.. Bizimkinin talihsizliği, bizde doğmuş olması..
Adamlarda organizasyon, pazarlama ve yıldız yaratma bir sektör..
Çünkü adamların medyası, sistemin yıldızlara dayalı olduğunu biliyor. Tiraj ve reyting "Yıldız"a bağlı.. Olmasa da yaratıyorlar.. Farah Fawcett işte.. Bir yılda 352 Amerikan dergisine kapak olmuştu bu "Yaratılan" yıldız.. Ve borcunu ödedi.. Her Farah kapağı sattı!..
Bizde tam tersine, yıldızı ayağından çekme var.. Aslında kendi ayağımızın altına muz kabuğu koyduğumuzun farkına varmadan..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA