Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Komşu'da durum iç açıcı değil..

Yardımcım, koruma Mehmet, Bulgaristan seçimlerinde sandık görevlisiydi, Güneşli'de..
Ne alaka?..
Şu alaka.. Bulgaristan göçmeni Mehmet çifte vatandaşlı. Bulgar pasaportu da var.. Yani AB pasaportu. Yani Avrupa Birliği vatandaşı.. Her yere elini kolunu sallayıp gidiyor, ben vize için çırpınırken..
İkincisi.. Bulgar seçimlerinde İstanbul'da 16 sandık kurulmuş (Türkiye'de 123), bu kentte yaşayan Bulgar vatandaşları için..
Bizim Avrupa'da milyonlarca vatandaşımız var, hâlâ yaşadıkları yerlerde sandık kurmayı beceremedik. Oy vermek isteyenler, ille de Türkiye'ye gelip hava alanı sandıklarında sürünmek zorundalar.. Sonra niye Bulgaristan AB üyesi de, biz değiliz.. İşte size bir tanecik "Niye?." Yetmez mi?.
Mehmet, seçimi sosyalistlerin (Yani eski komünistler) kaybettiğini, milliyetçi Borisov'un kazandığını, halen sosyalistlerle koalisyon yapıp iktidarda olan Türklerin partisi Halk ve Özgürlük Hareketi'nin üçüncü parti konumunu kuvvetlendirdiğini de anlattı.. Ama sosyalist ortakları çok sandalye kaybettiği için, Türklerin artık iktidar şansı yokmuş..
Sofya Belediye Başkanı Borisov, seçime katılmadı. Milletvekili olmadı. Ama başbakan olmasının önünde engel yok.
Borisov ülkesinde yaşayan azınlıkları sevmiyor.. En başta da Türkler ve Çingeneleri.. Çünkü bu azınlıklar nüfusça, aslında çoğunluk (!) Bulgarları geçiyorlarmış, iyi mi?. Mehmet, "Çingeneler yaklaşık 3 milyon, Türkler 2 milyon, Müslüman Bulgar olan Pomaklar dahil, Bulgarlar 4.5 milyon.. Yapılan hesaplara göre 2015 yılında Çingene nüfusunun Bulgarları geçmesi bekleniyor. Borisov da 'Bu nüfus dağılımı Bulgaristan için tatsız' diyor" dedi..
Peki bu tatsız dağılımda nasıl Borisov kazanıyor o zaman?.. Çingenelerin yaşadığı bölgelerdeki sandıklardan onları hiç sevmediğini saklamayan Borisov'a çıkmış oylar da ondan.. "Neden" dedim Mehmet'e.. "Anlamadım" dedi..
Borisov'un Türk düşmanlığı aile geleneğiymiş.. Onların köyü Osmanlı döneminde çok ezilmiş.. Balkan Savaşı'nda taş üstünde taş kalmamış.. "O köyden Türk dostu çıkmaz" dedi Mehmet.. Dedi de..Türk düşmanı Borisov'un karısı Türkmüş.. Buyrun bakalım..
Mehmet "Hükümeti Borisov kurarsa, ki öyle görünüyor, herhalde aşırılarla koalisyon yapar, buradaki Türk şirketlerine ek vergi gelmesi kuvvetle muhtemel" dedi. "Borisov seçim kampanyası boyunca bunu vaad etti.."
Başta Paşabahçe, Bulgaristan'da çok önemli Türk yatırımları var. Durum kritik yani.
İşte "Komşu"da durum bu.. Ve de pek iç acıcı değil.. Hangi komşumuzla durum iç açıcı ki zaten?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA