Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Neden geriyiz?..

GENÇLİK ve Spor'un yeni Genel Müdürü Yunus Akgül, teşhisi büyük bir cesaretle koyduğu için spor çevrelerinden alkış alıyor..
"Önemli Olimpik branşlarda 50 yıl geriyiz!.."
Niye geriyiz, Sayın Akgül?.. İşte size bir örnek..
Geçen sene Türkiye'de Gençler Olimpik Sınıf Windsörf branşında yarışabilecek 3 sporcu vardı. Galatasaray bu şubeyi kurup 12 sporcu ile kolları sıvadı. Kulüp antrenörü milli takım antrenörü Hollandalı Brenninkmeijer ile iş birliği içinde çalışmaya başladılar.. Hedef 25 Temmuzda Türkiye'de yapılacak Avrupa ve Dünya Şampiyonası'na hazırlanmaktı.
Hollandalı hoca, 10 Haziran'da, bu şampiyonada yarışabilecek 9 sporcuyu belirledi..
Ne var ki Galatasaray kulübünden pek hoşlanmadığı anlaşılan Federasyon Başkanı Nazlı İmre, kadroyu 6'ya indirdi.. Yarışmaya tamamen kendi imkanlarıyla katılacaklarını açıklamalarına ve milli takım hocasının ısrarına rağmen, karar değişmedi. Çoğu memur çocuğu gençler, 5 bin euroyu aşan Windsörf alet ve giysileri için yaptıkları masraflar ve kırılmış hayalleriyle kaldılar.
Yarışmalara İngiltere 14, İspanya 8, Fransa 9 sporcu ile katılırken, Türkiye "6 yeter" diyerek kendi ülkesinde kendi çocuklarının yolunu keyfi kararlarla kesiyor.
Sayın Akgül,
Olayla ilgili, Hollandalı Hoca ile, Federasyon Başkanı arasındaki yazışmayı utanç içinde okudum.
Bayan İmre'nin çirkin üslubuna inanamadım.
Siz de okuyun lütfen..
Ve de karar verin!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA