Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Daha iki hafta önce Enerji Bakanımız, akaryakıt bayilerini, kâr marjlarını yüksek tutarak vatandaşı soymakla suçlarken içimden "Allah allah yavu eğer bunlar soyguncuysa, litre başı benzinde, maliyetin iki mislinden fazla vergi alan hükümetin durumu n'oluyor?" diye soruyordum.
Al işte, şimdi alınan vergi daha da arttı.. Pompaya geliş fiyatı olsa olsa 86 kuruş. Satış (bayi kârı dahil ) 3.16 TL.. Bu dolaylı molaylı vergi değil. Dolaysız, direkt, düpedüz "enayi" vergisi!
"Dünyada benzinden bu kadar vergi kesilen bi başka memleket yok" diyorlar. Soyulurken bu kadar sessiz ve tepkisiz kalan başka bi halk da yoktur herhalde. Bak Abuzittincim, şimdi ben sana Perşembe günü yazıyorum burada 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 3.16 TL olmuştu. Kıbrıs Türk kesiminde aynı gün benzin ne kadar?.. 1.85! Benzini oraya biz gönderiyoruz bizim rafineriden çıkıyor. Kazıklamanın da bu kadarı olur yani. Şimdi Kıbrıs Türk Hükümeti de "Ayıp olmasın Ana Vatan'la aramızda bu kadar fark olmasın. Adamlar kendilerini yolunuyormuş gibi hissedebilirler" diye benzin fiyatlarına bi miktar zam yapabilirler ama bizimkine gene yaklaşamazlar, çünkü kendi vatandaşlarından utanırlar. Bunu Rum kesiminde hiç yapamazsın ortalık birbirine girer, hükümet düşer! "..efendim bütçe açık verince n'apsın hükümet" de.. Açık verir tabii Abuzittincim sen seçim öncesi paraları kamyonlar dolusu saç..Yetmiyor, devlet büyüklerine Dünya' nın en lüks uçaklarını al.. Çankaya Köşkü'nün camlarını kurşun geçirmez levhalarla kaplat. Meclis'e 2009 model yeni yeni arabalar..Bi lüks, bi ihtişam.. Bütün bunlar Dünya "ekonomik kriz" in ortasındayken oluyor.. Sonra da "efendim bütçe açık verince.."
Bu bi şey değil Abuzittincim bak daha neler olacak.
Sezonun ortasında turizmde KDV' nin yüzde 18'e çıkarılması nasıl izah edilebilir kardeşim. Zaten sektörde daralma var.. Şırınga üretenler dahil bi çok alanda bi çok kişiye destek verilirken sen Türkiye'nin lokomotif sektörüne bi darbe daha vur! Turizm gelirleri olmasa bütçe tümden yatar Abuzittincim bundan da mı haberleri yok.
Hepsini sıcak mı çarptı acaba ? Tersi de olabilir. Acaba onlar haklı da sıcak beni mi çarptı?
Münasip yerlerinden öperim.
Kardeşin Güneş.
Tecellister@gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA