Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim
Bu sigara yasağı biraz sert oldu ama iyi oldu.. Vatandaşlarımızın sağlığı için yerinde bi karar. Televizyonlarda her gün dakikalarca, hatta bazı günler saatlerce, sigaranın zararlarını anlatıp duran işin uzmanlarını dinledikçe şöyle düşünmeye başladım; sigarayı yasaklamak yetmez sigara paketi taşıyanları otomatikman hapse yollamalıyız. Ama demokratik bi ülkede, otomatik hapis olamaz pek tabii.. Sanırım bu AB mevzuatıyla da uyuşmaz!
Ben bunları düşünürken Yatağan'dan geçiyordum termik santralin savurduğu dumanlar gene gökyüzünü kaplamıştı. Yatağanlılar bu dumanların kanserojen olduğunu ve buralarda akciğer kanseri olaylarının arttığını söyleyip duruyorlar. Hatta geçen yıllarda, Yatağanlıların baskısıyla, bölgede bi tarama da yapıldı fakat sonuçlar, bildiğim kadarıyla, hâlâ netleşmiş değil.
Sigara yasağı Yatağan'da başarıyla uygulanıyor Abuzittincim. Yani hükümetimiz, hakkını vermek lazım, bu uygulamada çok çok başarılı.. Termik santrale yakın bi kahve var orada da sigara yasak, zaten insanlar da dışarda oturuyorlar. İsteseler de içerde oturamazlar çünkü termik santralin bacasından çıkan dumanlar kahvehaneyi istila etmiş. Ancak maskeyle oturulabilinir. Şahsen bu dumanların Yatağanlıların iddia ettikleri gibi kanser yapıcı olduğunu düşünmüyorum.
Hatta, bağışıklık sistemini destekleyici yanlarının çok daha baskın olduğu söylenebilir. Neden dersen, Bodrum'a gitmek için bu yolu kullanan, dolayısıyla bi süre dumanlar arasından geçen devlet büyüklerimiz, eğer yamuk bi durum olsaydı, şimdiye kadar, mutlaka müdahale ederlerdi.
Yatağan'dan, bizim Hüseyin Ağa'nın evine doğru direksiyonu kırdım. O Ören'de oturuyor müthiş balık çorbası yapar. Çorbaya davetliyim. Gökova santralinin yanından geçiyorum, etraf ince kömür tozuyla kaplı. Bu virajlarda arabayı dikkatli sürmek lazım çünkü, ince kömür tozları, buz gibi kayabilir.. Eskiden Ören'e girerken narenciye bahçeleri, zeytinlikler çok gürdü. Şimdi iyice cılızlaşmışlar.. Örenliler bunu Gökova santralinin bacasından çıkan gazlarla, santrali çalıştırmak için kullanılan kömürlerin tozundan kaynaklandığını söylüyorlar. Güya bunlar da kanserojenmiş. Benim de aklımda şöyle bi şey kalmış; kömür madeninde çalışan işçiler erken emekli edilirler. Çünkü ciğerleri kömür tozuyla doludur, bu başta verem bi çok hastalığa yol açar..
Ören'de dev santral bacasından çıkan (Güya filitre de var) dumanı, her nefes alışında, boğazın bi tuhaf yanarken, daha da iyi hissediyorsun. Ören'de de sigara yasağı başarıyla uygulanıyor Abuzittincim. Gerçekten, vatandaşlarımızın sağlığını korumak için büyük bi azimle mücadele eden, bu arada sigaraya da yasak getiren başta Sağlık Bakanımız tüm devlet büyüklerimize ne kadar şükranlarımızı sunsak azdır kardeşim.
Mektubuma son verirken, münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.
tecellister@gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA