Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bisiklet günleri..

Bodrum Fazıl Say konserinde rastladıklarım ve yaşadığım nostaljiyi anlattım. Fransa Bisiklet Turunu nasıl izlediğimi de anlattım.. Ama "Bunu ayrı anlatmam lazım" dedim kendi kendime..
Turu rüya gibi izliyorum ya.. O gün öğleden sonra Bodrum'a uçunca göremedim, en güzel etaplardan birini.. "Tüh" derken, konser alanında Günaltay Şibay karşıma çıkmaz mı?.. Emekli Büyükelçimiz..
"Ne oldu bugünkü etap" dedim.. Yaşar gibi anlattı Günaltay heyecanla.. İlk günlerdeki gibi..
İlk günler...
1958 yılı temmuzu.. Yeni Gün spor servisi şefiyim.. Fransa Turunu manşetten veriyoruz.. Her gece Monte Carlo radyosunu dinleyip o günün sonuçlarını alarak ve o zaman Ankara'ya bir gün geç gelen dünyanın en büyük spor gazetesi L'Equipe'i elden geçirip tur notları, haberleri yazarak.. İşin başında zamanın bisikletçilerinden, amatör yazarımız Günaltay Şibay var.. Hukuk öğrencisi..
Yazı İşleri Müdürümüz M. Ali Kışlalı'nın Paris'te bir arkadaşı var. Gerard Esmeryan.. Günaltay'ın L'Equipe'ten derlediği "Tur Mektubu" na da "G. Esmeryan" diye imza atıyoruz, havamız olsun diye..
Bir gün birlikte otururken serviste (Servis dediğim minnacık oda.. İki masa güç sığıyor) Genel Yayın Müdürümüz Cihat Bey (Baban) içeri girdi..
"Yahu M. Ali" dedi, "Turu çok iyi veriyorsunuz da, bu Esmeryan'ın Türkçesi, Ermenice gibi, biraz düzeltseniz.."
Günaltay'la nasıl dalga geçmiştik günlerce..
"Harika oldu etap" dedi, Günaltay, Bodrum gecesinde.. "İki Lüksemburglu kardeşle Contador nasıl muhteşem bir mücadele yaptılar.. Yahu izlerken utanıyor insan.. Lüksemburg Konya'dan ufak.."
"Unuttun mu Günaltay" dedim.. "Senin yazdığın 58 Turunu bir Lüksemburglu Charly Gaul kazanmıştı, hem de Bobet, Anquetil, Bahamontes gibi devleri geçerek.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA