Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir tık, bin sanat!..

Serpil Gogen / Sanat

BİR "tık" Louvre Müzesi veya MOMA.. Bir başka "tık" Bursa Kent Müzesi.. Bir "tık" daha.. İstanbul Design Weekend.. Derken, ünlü koreograf Maurice Bejart'ın hazırladığı "Brel, Barbara Pour Bejart" dansı.. Fonda Jacques Brel'in sesiyle "Ne Me Quitte Pas".. İşte böyle bir dünya burası..
"Sanat artık bir tık mesafede..." diye anlatmaya başladığım yazıdan bu yana tam bir sene geçmiş..
Yani.. Türkiye'nin ilk "online" sanat televizyonu, ekavart tv 1. yılını kutluyor. 2008 Ağustos ayının ilk günü "Sanatla randevunuz var" sloganıyla yola çıkanlar, bu bir yıl içinde sergiler, türlü sanat etkinlikleri, fuarlar, söyleşiler, müzeler derken bizi yerli, yabancı sanatçılar ve sanat haberleriyle iç içe yaşattılar. Üstelik, bir "tık"la ulaşılan bu güzellikler, bir başka "tık"la silinmedi. İçinde yüzlerce videosu bulunan ve sürekli gelişen bir de arşiv oluşturdular.
İster Türkiye'de ya da dünyada sanat adına neler yapılıyor izleyin, müzeleri gezin, ister araştırma yapın.. Ama daha önemlisi, destek olun. Elinize geçen veya kendi hazırladığınız, sanat değeri olan, videoları gönderin, arşive girsin, izlensin.
Örneğin, dün yoktu. Bugün ben yazıyı hazırlarken, New York'un dünyaca ünlü müzelerinden Brooklyn arşive girip ziyaretçilere açılmış bile..
Yılmadan çalışarak o güzel galeriyi ve bu harika sanat portalını bizlere armağan eden İnci Aksoy'a binlerce teşekkür..
Nice yıllara..
www.ekavart.tv

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA