Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Geçen hafta Ankara'da idim.. Şehir adeta boşalmış. Zaten yolda, güneye inen 06 plakaların çokluğunu görünce "Şansım var.. Şehir içi trafiğe takılmayacağım" diye sevinmiştim. Öyle de oldu. Bu arada arkadaşlarım "Dikkatli ol, Ankara'da yollara kameralar yerleştirildi, sakın 50 kilometreyi aşma. Polis durdurmuyor, ceza adrese postalanıyor" diye ikaz etmişlerdi.
Ümitköy kavşağından itibaren cezayı yemiyelim diye ağır ağır gidiyorum.
Ama en ağır giden ben.. Herkes, belediye otobüsleri dahil solladığı gibi, arkamdakiler de "Biraz hızlı git" anlamında kornaya basıyorlar. Oysa en sağ şeritteyim.
Gerçekten NTV'nin bir radyo haberinde, ben de, Ankaralı sürücülerin 50 km. sürati geçmemeleri için uyarıldığını duymuştum. Yol kenarlarına da "Hız 50 km" diye koca koca levhalar da konmuş.. ama uyan bi tek ben!
Uzatmim Abuzittincim arkadan gelenlerin daha fazla küfrünü yememek için hızımı mecburen arttırdım, 70-80-90 akıma uyduk!. Ama kafamda da bi soru.. Hani kameralar? Daha da önemlisi neden insanlar bu kadar umursamaz? Ceza da az değil.
Trafiğe telefon ettim. "Kameraların kablo döşemesi sürüyor.. Uygulama henüz başlamadı" dediler. Jeton düştü! Ankaralı istihbaratı önceden yapmış. "Ee, peki 50 km hız tahdit tabelaları da koymuşsunuz, o niye" diye sordum. "Biliyorsunuz kanunen meskûn yerlerde hız limiti 50 km.'dir. Ondan tabelalarda böyle yazıyor." "Fakat uyan yok.. Zaten uyulursa, yol tıkanabilir."
"Biz de durumu biliyoruz. O yollarda normal hız kontrollarımız devam ediyor. 70 kilometreye kadar müsamaha gösteriyoruz. Ama daha aşırı hızlarda ceza uyguluyoruz."
"Kameralar devreye girdiğinde bu böyle mi devam edecek.."
"Muhtemelen.. evet!" Abuzittincim hale bak.. Kanun var, polis dahil uyan yok. Daha doğrusu polisin "müsamahası" yla uygulanan bi trafik kanunu..
Ankara-Sivrihisar yolunda da polisin "müsamahası"yla 110'a çıkabiliyorsun. Yoksa otoban kalitesindeki yolda 90'la direksiyon salla. Yol biter mi? Yav Abuzittincim memleket müsamahayla yönetilir mi? Değiştirin kanunu, o kadar mı zor. Bugünkü teknolojide gerçekten Ankara'nın o geniş yollarında (şehrin göbeğinden bahsetmiyorum) 50 km hız komik. Ne olması gerekiyorsa sapta, bütün sürücüleri de o hıza uymaya zorla. Bu "kamera" hikâyesi de bi tuhaf zaten. Bizim Kıbrıs'ta bile, bi sabit kameralar var bi de "el kameralı" polisler. Hiç ummadığın yerde hızını belirleyip cezayı kesiyorlar! Yerler kazılıyormuş da, kablolar yerleştirilecekmiş de! Uzun hikâye.. Al bu kameralardan.. Başbakanın uçağından da pahalı olacak değil ya? Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş
tecellister@gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA