Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir dünya güzelliği..

Eğer arabanız varsa ve hafta sonu için programınız yoksa Sevgili İstanbullular işte size bir tavsiye.. Atlayın arabanıza sevdiklerinizle ve Çavuşbaşı'na gidin, Beykoz Çavuşbaşı.. TEM'den Kavacık çıkışını alırsanız, levhalar sizi götürür..
Orada köy merkezinde Maria'nın Yeri var.. Dünya şirini minnacık bir yer.. Burada dünyanın en güzel cheesecake'i var çünkü..
Dünyanın en güzel cheesecake mekânı New York Broadway'deki Sandy's'ti benim için.. Gece tiyatro orda biterdi her defasında.. Kapısında da mütevazi, mütevazi "The best Cheesecake of the world/ Dünyanın en iyi cheesecake'i" yazardı zaten..
Geçen yıl mart ayının 26'ncı günü Songül Emir adlı bir okurdan bir mail aldım. Burayı tarif ediyor.. "Gidin tadın" diye.. "Yolum düşerse giderim" diye arabada bir kenara koydum.. Ve de unuttum..
Çarşamba günü "Hadi biraz keyif yapalım" dedik çok sevdiğim bir arkadaşımla.. Karşıdayız, dünya güzeli sahilde giderken aklıma geldi.. "Yahu burada bir Maria'nın Yeri" olacak diye.. Çayırbaşı diye aklımda kalmış.. Dolan Allah dolan.. Kimsenin haberi yok. O zaman kağıdı aradım, buldum arabada ki, Çavuşbaşı.. Bir de 3G'yi kullandık.. Cepten Google'a girip, net adres ve telefona ulaştık.. Tam 1.5 saat sürdü bulmamız, ama değdi..
Maria Hanım alışverişe çıkmış. Dükkânda Aynur Hanım var.. "Hangisinden" dedi.. "Hepsinden" dedim.. "Tadacağız.."
Limonlu, frambuazlı ve çikolatalı kalmış.. Enfes kere enfes.. Limonlusu muhteşem.. Muh- teşem!..
Olmaz böyle şey..
Songül'ün mektubu.. Google'da okuduklarımız..
Maria ve eşi Ron Perdue, 7 yıl önce için gezmek için geldikleri İstanbul'u sevip, San Fransisco'dan, Çavuşbaşı'na taşınıyorlar. Çavuşbaşı dört yanı orman bir vadi.. Çok sevmişler.. Maria "Burada kadınların gidebilecekleri bir cafe yoktu. Onları düşünerek bu işe karar verdim" diyor..
Önce yabancı diye dışlanmış, hatta hakkında dedikodu çıkarmışlar. Ama savaşını sürdürüp kendini kabul ettirmiş..
Şimdi sade İstanbul'un değil, dünyanın dört yanından müşterileri var. Onur Defterini karıştırın, şaşarsınız.. İşi iyi yapınca, Allahın unuttuğu yerde olsanız, insanlar gelip sizi buluyor, bizim bulduğumuz gibi..
Beyaz çikolata dışında kullandığı her malzeme yerel. Hatta çilek ve vişne özel.. Kendi bahçesinden..
"Cheesecake'imin sırrı içine koyduğum sevgi" diyor Maria.. "Bir işi severek yapar, içine sevgi koyarsanız, başarılı olursunuz.."
Maria's Cheesecakes - Beykoz, Çiftlik Mah. Cumhuriyet Cad. No:231/D Çavuşbaşı Beldesi. Tel : 0216 479 67 81 http://www.mariascheesecakes.net

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA